Ana SayfaGündemEn çok önerilen 3 banka hissesi---

En çok önerilen 3 banka hissesi

6 / 8
En çok önerilen 3 banka hissesi
13 Kasım 2017 - 11:51 www.borsagundem.com

SEKİZ BANKANIN ÖZEL ANALİZİ

Akbank: Marjlar TL mevduat maliyetleri nedeniyle baskılansa da aktif kalitesi güçlü olmaya devam ediyor. Güçtü sermaye oranlan, 2018'de kâr payı beklentilerinin artmasını sağlayabilir.

Albaraka Türk: Net kâr payı gelirindeki ve takipteki kredi tahsilatlarındaki düşüşle net kâr geriledi. Takipteki kredi girişlerinde normalleşme, sermaye oranlarında toparlanma var.

Garanti Bankası: Sermaye rasyoları, alınan sermaye benzeri kredilerin ve KGF kredilerinin sermaye yeterliliği üzerinde olumsuz etki yaratmaması ve kuvvetli kârlılık nedenleriyle arttı. Kâr marjlarındaki olumlu görünümle öne çıkıyor.

Halkbank: Güçlü bilanço büyümesi elde etti. Kredilerdeki hızlı büyümeye rağmen takibe dönüşümün sınırlı kalması ve takipteki alacak rasyosunu sektör ortalamasında tutması kârlılığın korunması açısından önem taşıyor.

İş Bankası: TL kredi faiz makasında ve swap maliyetlerinde marj baskısı olsa da artan döviz kredi faiz makası ve TÜFE'ye endeksli menkul kıymetlerin yüksek getirisiyle bu baskı dengelendi.

TSKB: Kredi spreadleri ve sermaye yeterlilik rasyoları güçlü durumda olan bankanın aktif kalitesi de çok üst düzeyde. Etkin maliyet yapısı sürüyor.

Vakıfbank: Tahsilat performansında güçlü görünüm var. Aktif kalitesindeki iyileşme ve sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 16 civarında korunması büyümeyi destekleyecek.

YKB: TÜFE'ye endeksli bono getirileri ve kredi getirilerindeki iyileşme, marjları olumlu etkiliyor. Yüksek kredi karşılık giderlerine rağmen faaliyet giderlerini iyi yöneten banka net kârını da artırdı. Sermaye rasyoları rahat durumda.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)