Ana SayfaGündemEn çok önerilen 3 banka hissesi---

En çok önerilen 3 banka hissesi

5 / 8
En çok önerilen 3 banka hissesi
13 Kasım 2017 - 11:51 www.borsagundem.com

"SERMAYE YETERLİLİK ORANLARI GÜÇLÜ KALACAK"

Yatırım Finansman Bankacılık Analisti/Gökay Böbek

NET FAİZ MARJI: Bankacılık sektörünün dokuz aylık dönemde net kârı yıllık yüzde 29 arttı. Üçüncü çeyrek özelinde ise sektörün net kârı yıllık yüzde 20 artarken, çeyreksel olarak yüzde 2 daraldı. Üçüncü çeyrekte sektörün net faiz marjında, TL mevduat maliyetlerindeki artışın olumsuz etkisini gördük. Kamu bankalarının uyguladığı muhasebe yöntemi nedeniyle TÜFE'ye endeksli bono getirilerindeki düşüş de net faiz marjını olumsuz etkiledi.

OLUMLU AYRIŞTI: Bankaların kredi getirilerindeki artış trendinin devam ettiğini, sektörün kredi kalitesinde bozulma olmadığını gözlemliyoruz. Bu dönemde Garanti Bankası'nın net kârı beklentilere uyumlu gelse de banka hem marj hem gelir büyümesi performansıyla diğer bankalardan olumlu ayrıştı. YKB ise net kârda piyasa beklentilerini aştı.

KREDİ BÜYÜMESİ: Bankacılık sektöründe son çeyrekte net faiz marjlarında toparlanma görebiliriz. Bankalar, ekim ayı yüksek enflasyon verisiyle TÜFE'ye endeksli bono portföylerinden yüksek faiz geliri kaydedecek. Yılbaşından beri sağlanan güçlü kredi büyümesinin marjlara etkisinin son çeyrekte daha net görülmesini bekliyoruz.

KGF'NİN ETKİSİ: KGF'nin sürekli hale gelmesinin bankalara 2017yılı başındaki kadar güçlü etkisi olmayabilir ancak şirketlerin daha rahat finansman ihtiyacını karşılaması takipteki kredilerin gidişatı için olumlu olacak. Ayrıca KGF'nin devamlı olmasıyla bankalar sermaye yeterlilik oranlarını da güçlü tutmaya devam edebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)