Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 cam şirketi için 3 rapor---

3 cam şirketi için 3 rapor

3 / 3
3 cam şirketi için 3 rapor
10 Ekim 2013 - 08:49 www.borsagundem.com

Grup şirketi Trakya Cam’da olduğu gibi, Anadolu Cam’ın da yakın dönemli yatırım hikayesi kapasite artırımına dayanıyordu. Şirket 2010-2012 döneminde kurulu kapasitesine %16 yeni kapasite ekledi. Ancak bu artış özellikle Rusya pazarının zayıf kalmasıyla, hacim büyümesine aynı oranda (kümülatif %9) yansımadı. 
2013-17 dönemi için ortalama %9 ve %11 ciro ve VAFÖK büyümesi öngörüyoruz. Bu tahminimiz rekabet ortamında sözkonusu olabilecek artışın etkisini içermemektedir. Bu etki hariç tutulsa dahi öngördüğümüz büyüme oranları grup şirketi Trakya Cam’dan daha düşük durumdadır.
Anadolu Cam için önerimizi aşağı yönde revize ederek “Endekse Paralel Getiri”ye indiriyoruz. İndirgenmiş Nakit Akımı ve benzer şirket karşılaştırmasının yanı sıra oluşubilecek yoğun rekabet (Park Cam yatırımı) riskine karşı %10’luk iskonto uygulayarak 12 aylık 2.70TL hedef fiyat hesaplıyoruz. Yeni hedef fiyatımız %13 yukarı potansiyele işaret ediyor.
Teknik Analiz:
Hissede yükseliş denemelerinin zayıf kaldığını söyleyebiliriz. 2.45/50 bandını  güçlü direnç olarak değerlendiriyoruz. Bu seviyenin aşılmasına durumunda ancak olumlu bir görünümden bahsediyor olacağız. 2.35 desteğinin altına yaşanacak bir sarkma ise yaşanan zayıf seyrin daha da belirginleşmesi anlamına gelebilecektir. Teknik göstergelerin de güçlü bir eğilim sergilemediğini belirtmemiz gerekiyor.
AK YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • INSAYDIRIN KRALI MUTLU10 Ekim 2013 10:35

    ARKADASLAR SABAH MUTLUYA HABER GELMEDEN KAGIT TAVAN OLUYOR 4 LIRADAN BERI MAL TOPLANIYOR HABER GELMEDEN HISSE TAVAN TAVAN OLDUKTAN SONRA KAP A HABER DUSUYOR BU INSAYDIR DEGILDE NE EY SPK OYUYORMUSUN GOZLERINI AC TA BAK UC KAGIDA