Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 cam şirketi için 3 rapor---

3 cam şirketi için 3 rapor

2 / 3
3 cam şirketi için 3 rapor
10 Ekim 2013 - 08:49 www.borsagundem.com

Trakya Cam’ın yatırım hikayesi güçleniyor. Trakya Cam’ın uzun süredir devam eden kapasite artış programında son aşamaya gelinmiş durumda ve üç yeni tesisin 4Ç13’ten itibaren kademeli olarak devreye girmesi bekleniyor. Bugünden itibaren 12 ay içinde şirket, i) Rusya pazarına girmiş olacak, ii) Balkanlardaki varlığını güçlendirerek Almanya ve Doğu Avrupa yeni satın alınan otocam tesislerini beslemeye başlayacak, iii) yeni girilen Hindistan pazarında büyüme planlarını şekillendirmeye başlayacak, ve iv) daha önemlisi Türkiye’de %20 yeni kapasite ekleyerek sektöre giriş çıtasını yükseltmiş olacak, ve böylece hükümetin kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması öncesinde pazardaki konumunu güçlendirmiş olacak.
Hisse son iki aydan BİST 100 endeksinin %10 altında performans gösterdi. Beklentileri karşılamayan finansal performans, TL’nin değer kaybı sonrasında enerji fiyatlarında yeni bir artış yaşanıp yaşanmayacağı endişesi hisse senedinin son zamanlardaki zayıf seyrinde etkili olmuştur. Yaklaşan seçimler göz önüne alındığında özellikle enerji fiyatlarında bir artış riskini düşük olarak öngörmekteyiz.
Trakya Cam için “Endeksin üzerinde Getiri” önerimiz bulunurken, 12 aylık hedef fiyatımız olan 3TL %28 yukarı potansiyele işaret ediyor. Hisse 2015T 5.0x FD/VAFÖK çarpanıyla (yeni kapasitelerin tam olarak katkısının olacağı yıl) işlem görürken, FD/VAFÖK tarihsel ortalaması 6.8x seviyesinde bulunuyor.
Teknik Analiz:
Hisse 21 günlük ortalama altına sarkma yaşamış durumda. Güç kaybı var. 2.27/25 ilk destek bölgesi. Bu seviyede tutunma yaşanamaması durumunda 2.17 ve 2.10 desteklerinin gündeme gelebileceğini düşünüyoruz. İyimserlik için en azından 2.40/45 üzerinde bir hareket gerektiğini belirtebiliriz.
AK YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • INSAYDIRIN KRALI MUTLU10 Ekim 2013 10:35

    ARKADASLAR SABAH MUTLUYA HABER GELMEDEN KAGIT TAVAN OLUYOR 4 LIRADAN BERI MAL TOPLANIYOR HABER GELMEDEN HISSE TAVAN TAVAN OLDUKTAN SONRA KAP A HABER DUSUYOR BU INSAYDIR DEGILDE NE EY SPK OYUYORMUSUN GOZLERINI AC TA BAK UC KAGIDA