Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilançosu 'AL' veren 28 hisse---

Bilançosu 'AL' veren 28 hisse

3 / 9
Bilançosu 'AL' veren 28 hisse
09 Mayıs 2016 - 10:20 www.borsagundem.com

"KÂRI YÜKSELENLER ARTTI"

Genel olarak bilançolara bakıldığında geçen yıla göre karını artıran şirket sayısının çoğunlukta olduğunu belirten Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı da bankacılık, perakende ve gıda sektörlerinde kar artışının etkileyici olduğunu söylüyor.

Çimento ve gübre şirketlerinde de güzel bilançolar gördüğünü ifade eden Nalbantlı, yılın ilk çeyrek bilançolarına ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor: "İyi gelen bilançolarda iç talepteki artışın satış rakamlarını artırdığını ve kar rakamlarına olumlu yansıdığını söyleyebiliriz. Bankacılık sektörüne baktığımızda 1 Nisan 2016 itibarıyla, toplam kredilerin bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 15 artarak 1.54 trilyon TL, mevduatların ise yıllık bazda yüzde 14 büyüyerek 1.2 trilyon TL'ye yükseldiğini görüyoruz. Bankacılık sektöründe geçen yılın aynı dönemine göre genel olarak karların arttığı dikkat çekiyor. Karı azalan tek banka Finansbank.

Otomotiv ise bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği 5.5 milyar dolarlık ihracat ile sektörel bazda ihracat şampiyonu oldu. Bu kapsamda Tofaş ve Türk Traktör karını artırırken, Ford Otosan'ın karı yıllık bazda yüzde 12.55 azaldı."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat eski14 Mayıs 2016 11:18

    Bu yatırım firmalarının tavsiyelerinin hiçbirisi tutmuyor. Bütün tavsiye ettikleri şirketler yerlerde taban taban gidiyor.