Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilançosu 'AL' veren 28 hisse---

Bilançosu 'AL' veren 28 hisse

2 / 9
Bilançosu 'AL' veren 28 hisse
09 Mayıs 2016 - 10:20 www.borsagundem.com

"BANKA, BEYAZ EŞYA BİLİŞİM, PERAKENDE"

Küresel piyasalarda yaşanan belirsizliğe rağmen yurtiçi talepte gözlenen toparlanmanın özellikle yurtiçi satış gelirleri yüksek olan şirketlere 2016 ilk çeyreğinde olumlu yansıdığını belirten Meksa FX Araştırma Uzmanı Eren Can Umut, "Ancak açıklanan bilançolar daha öncesinde satın alındı. Yatırımcılar gelen kar rakamlarına göre kısa vadeli yatırım kararları vermemeliler. Bilanço analizine göre yapılacak yatırımların orta-uzun vadeyi kapsaması gerekir. Bu noktada öz varlık karlılığını istikrarlı artıran, borçluluk oranı düşük, her yıl temettü dağıtan şirketlere bakılmalı. Bu özellikleri taşıyan şirket hisseleri önümüzdeki dönemlerde ön plana çıkmaya devam edecek" diyor. Bu yılın üç aylık bilançolarına bakıldığında bankacılık sektörünün genel itibariyle karlılık oranını artırdığını, beyaz eşya sektörünün de olumlu performans gösterdiğini dile getiren Umut, bilişim ve iç talepteki canlanma ile birlikte perakende sektörünün de iyi bir dönem geçirdiğinin görüldüğünü belirtiyor.

Eren Can Umut, bilançosunu beğendiği hisseleri ise Arçelik, Bosch Fren Sistemleri, Federal Mogul İzmit Piston, Hektaş, Otokar, Petkim, Türk Traktör, Ülker, Vestel Beyaz Eşya, TSKB, Turkcell, Tofaş Otomobil, Orge Enerji, Akçansa, Karel Elektronik, Pınar Et ve Ünye Çimento olarak sıralıyor.

2016 yılı başından bu yana BIST-100 endeksinde sektörel bazda elde edilen getiriler kıyaslandığında sanayi endeksinin, bankacılık endeksine göre önemli ölçüde pozitif ayrıştığını hatırlatan Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan, sektörlere ve hisselere yönelik şu değerlendirmeyi yapıyor:
"Bundan sonraki dönemde TCMB'nin ölçülü faiz indirimlerine devam etmesi durumunda bankacılık, sanayi sektörleri arasındaki ayrışma bankacılık lehine dönmeye başlayabilir. Bilançosunu beğendiğim hisseler ise Akçansa, Bizim Toptan, Hektaş, Turkcell Pınar Et, Türk Traktör, Arçelik, Demisaş Döküm, Kütahya Porselen, Pınar Süt, Tofaş Otomobil, Ülker, Bosch Fren Sistemleri, Federal Mogul İzmit Piston, Petkim, Tat Gıda, Türk Telekom, Vestel Beyaz Eşya olarak sıralanıyor" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat eski14 Mayıs 2016 11:18

    Bu yatırım firmalarının tavsiyelerinin hiçbirisi tutmuyor. Bütün tavsiye ettikleri şirketler yerlerde taban taban gidiyor.