Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon çeyrek beklentisi yüksek olan 20 şirket---

Son çeyrek beklentisi yüksek olan 20 şirket

3 / 4
Son çeyrek beklentisi yüksek olan 20 şirket
12 Aralık 2016 - 10:18 www.borsagundem.com

SON ÇEYREK ÖNGÖRÜLERİ

Teknoloji şirketlerinin son beş yılda son çeyrek satışları tüm yıl satışları içinde en çok paya sahip şirketler arasında ön plana çıktığını doğrulayan Gedik Yatırım'ın araştırma uzman yardımcısı Onurcan Bal, 2016 son çeyreği için ciro ve kârlılıkta otomotiv şirketlerini önde görüyor. Son çeyrekte otomotiv sektörüne yönelik güçlü beklentisinin nedenini ise "Üçüncü çeyrekte ertelenen talep, son çeyrekte reklamların ve cazip kampanyaların da etkisiyle yükselecek. Bu da satışları artıracak" diyerek açıklıyor. 2017'de devreye girecek yeni ÖTV oranlan öncesinde taleplerde öne kayma olduğunu da sözlerine ekleyerek bu görüşünü destekliyor. Bal, otomotiv yan sanayi şirketlerinin de son çeyrekte güçlü ciro ve kâr rakamlarına ulaşacağını kaydediyor.

Tabloda Selçuk Gıda ve AVOD Gıda olmak üzere iki gıda şirketi olduğuna dikkat çeken Destek Yatırım'ın araştırma müdür yardımcısı Adnan Çekçen, genelde yılın son döneminde iç talepteki canlanmanın gıda sektörü nü olumlu ayrıştırdığını ifade ediyor. Çekcen, 2015 dokuz aya göre 2016 aynı dönemde gayrimenkul şirketlerinin de net satışlarını artırdığını söylüyor. "TCMB'nin faiz adımlarıyla kredi hacminin artması gayrimenkul sektörünü olumlu etkiledi" diyen Çekçen'e göre, bu sektörün ciro ve kârlılığı son çeyrekte artabilir.

DÖVİZ KURU ETKİSİ

Döviz kuru ve enflasyon beklentileri, yıl sonu bilançolarını etkileyecek önemli değişkenler olarak öne çıkıyor. Alan Yatırım'ın kıdemli analisti Eda Önder Öztürk, son çeyrek bilançolarında kur farkından kaynaklanacak gelir ve giderlerin belirleyici olacağını belirtiyor. Sanayi şirketlerinde ayrışmalar görüleceğini de vurguluyor.

Reel Kapital Menkul Değerler'in araştırma uzmanı Enver Erkan ise ilk üç çeyreğin her birinde etkili olan küresel fiyat hareketleri eğiliminin ve emtia ile enerji fiyatlarının sektörler üzerindeki etkilerinin devam edeceğini öngörüyor. Bu nedenle beyaz eşya, dayanıklı tüketim malı, otomotiv, cam, çimento, petrokimya ve demir çelik sektörü şirketlerinin son çeyrekte olumlu sonuçlar açıklamasını bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih25 Aralık 2016 17:16

    sarkuysan hiç yok..gizli bir el saklıyor onu.**izleyin inceleyin sarkuysanda neler oluyor..içten bilgili hisse operasyonunun babası sarkuysanda..onmilyonlarca lira servet nasıl poluşturulur.memleketin en yaşlı yatıırmcı **uzman teyzesi sarkuysanda..bi ömürsün sarkuysan

  • remzi21 Aralık 2016 08:27

    yüksek atında civcivler yesin.

  • Bimeks mi dediniz?15 Aralık 2016 21:46

    Temettü verimliliği yüksek şirketler arasında Bimeksi yazıp son 5 yılın beşinde de temettü verdiğini belrtmişşiniz.Bir yanlışlık yok ise Bimeks yatırımcısı battı yaa.Şirket 2012 yılında %50 bedelsiz ve 2016 yılında ise %1.7 temettü vermiş.Nerede son 5 yılın beşinde temettüsü?