Ana SayfaHisse Öneri Listesi2 banka hissesi analizi, 'al' ve ''ekle' önerisi---

2 banka hissesi analizi, 'al' ve ''ekle' önerisi

1 / 2
2 banka hissesi analizi, 'al' ve ''ekle' önerisi
10 Ağustos 2015 - 15:52 www.borsagundem.com

HEDEF FİYAT : 5,96 TL  ÖNERİ: EKLE

Yapı Kredi Bankası'nın net dönem karı 2015 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %19 oranında azalarak 407mn TL olarak gerçekleşmiştir. Banka'nın net dönem karı beklentimiz olan 460mn TL'nin altında, piyasa beklentisi olan 371mn TL üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimzideki sapmada karşılık giderlerinin beklentilerimizin üzerinde artması etkili olmuştur.

Yapı Kredi Bankası'nın 2015 yılının ilk yarısındaki net dönem karı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %3 oranında gerileyerek 908mn TL olara gerçekleşmiştir.,

Banka 2Ç2015'teki hızlı artmaya devam eden kredilerin ve TÜFE endeksli tahvillerin katkısıyla net faiz gelirleri %25 oranında artarak 1,78milyar TL'ye yükselmiştir. Ayrıca, ücret ve komisyon gelirleri de %9,7 oranında artarak 650,8mn TL'ye çıkması karı destekleyen unsur olmuştur. Yabancı para cinsi mevduatların büyümesi ile swap maliyetlerinin çeyreksel bazda 85mn TL artması, 2Ç2015'te 266,8mn TL menkul kıymet alım satım zararının yazılmasına neden olmuştur. Diğer taraftan, ücret ve komisyon geri ödemelerinin (50mn TL) etkisi devam etmiş ve bununla birlikte operasyonel giderler %4,5 oranında artış sergilemiştir. Yasal düzenlemelerin de etkisiyle, genel karşılık giderleri başta olmak üzere kredi karşılık giderleri %26,3 oranında artaması ise kar üzerinde olumsuz etki yaratmıştır. Diğer taraftan, Banka, iştirak ve bağlı ortaklarla ilgili muhasebe ugulamalarında değişikliğe gitmiş ve özsermaye değerlemeye yöntemine geçmiştir. Buna bağlı olarak banka geçmiş verilerini de sağlıklı karşılaştırma yapabilmek amacıyla düzeltmiştir. Bu durum banka'nıın bu çeyrekteki karlılığına olumlu yansımıştır. Ayrıca Banka Emeklilik fonu için ayrılan 44mn TL'lik karşılığın serbest bırakılması da diğer faaliyet gelirlerini artırmıştır.

Banka'nın artan kredi mevduat makası ve TÜFE endekli tahvillerin etkisiyle net faiz marjı çeyreksel bazda 50 baz artarak %3,6'e yükselmiş ve olumlu bir görüntü sergilemiştir. Düşen karlılığa bağlı olarak da, özsermaye ve aktif karlılık sırasıyla 290 ve 20 baz puan gerileyerek %7,8 ve %0,8 olarak gerçekleşmiştir.

Yapı Kredi hisseleri ile ilgili önerimizi "EKLE" olarak koruyor ve herhangi bir güncellemede bulunmuyoruz.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)