Ana SayfaŞirket Haberleri17 şirkette haftalık haber analizleri ve tavsiye---

17 şirkette haftalık haber analizleri ve tavsiye

4 / 17
17 şirkette haftalık haber analizleri ve tavsiye
10 Ağustos 2015 - 10:33 www.borsagundem.com

ALBRK
1.39
Albaraka Türk
Hedef Fiyat TL/Yükselme Potansiyeli % : 1.96 TL 40.69% Piyasa Değeri .mn(TL): 1,251
AL
Tarih: 07/08/2015
Albarak türk 2Ç15 finansal sonuçları
Al Baraka Turk 2015 2Ç’de 77 mn solo net kar rakamı açıkladı. Açiklana kar rakamı beklentimiz olan 57mn TL ve piyasa beklentisi olan 60mn TL’nin oldukça üzerinde. Beklentilerden güçlü gerçekleşen net kar payı gelirleri ile diğer faaliyetlerden elde edilen kazançlar karın beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine neden oldu. Çeyrek içerisinde bankanın kredilerde %7.5 büyüdüğünü görüyoruz. Özellikle KOBİ ve şirket kredilerinde artış bu büyümeyi desteklemiş gözüküyor. Kredi portföyünün artışına paralel olarak net ücret ve komisyon gelirlerinde de çeyrek içerisinde %8’lik bir büyüme gerçekleşmiş durumda. Gayrimnekul projelerinden elde edilen gelirlerde çeyreksel bazda iyi bir iyileşme görülsede yıllık olarak halen %20 aşağıda. Tüm bunların bir sonucu oalrak AL Baraka’nın faaliyet marjlarının çeyrek içerisnde 20 baz puan arttığını görüyoruz.
Aktif kalitesi bazında banka olumlu görünümünü korumaya devam ediyor. Takip rasyosu çeyrek içerisinde ufak bir artışla %2.4 düzeyine gelmiş durumda. Bununla birlikte çyrek içerisnde talkipe atılan kredi miktarı bir önceki çeyreğe göre yatay kaldı. Bankanın risk maliyet rasyosu bir miktar artışla 65 baz puan düzeyinde gerçekleşmiş durumda. Banka dönem içerisinde provizyon karşılık rasyosunun %80’den %75’e çekti. Hızlı seyreden genel kredi karşılıkları ise dönem içinde geçmişte takipe atılan kredilerin provizyon iptalleri ve aktfi satış gelirleriyle dengelenmiş gözüküyor. Banka’nın sermaye yeterlilik rasyosu %12.2 gibi düşük sayılabilecek bir düzeyde bulunuyor. ANaka yönetimi bu konuda sermaye benzeri kredi ve diğer alternatifileri içeren bir dizi önlemi almayı hedeflemekte.
Kuvvetli marjlar ve kredi büyümesi sonucu iyi gelişim gösteren ana faalieyt gelirleri sonucu beklentielrden iyi gelen bir kar
gerçekleşmesi sonucu bankanın özkaynak karlılığı çeyreklik bazda 240 baz puan artarak %16’ya yükselmiş durumda. Banka için 2015 yılında 272mn TL lik bir tahminimiz bulunuyor. Banka 2015 çarpanlarına göre 4.6x F/K ve 0.63 PD/DD gibi oldukça cazip seviyelerden işlem görüyor. Banka için %40 artış potansiyeli ile AL tavsiyemizi sürdürüyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)