Ana SayfaPiyasa1 ayda 1 yıllık kazanç---

1 ayda 1 yıllık kazanç

2 / 6
1 ayda 1 yıllık kazanç
01 Şubat 2015 - 08:03 www.borsagundem.com

Kurda faiz indirim beklentisi

Geçen hafta kurdaki aşırı oynaklığa Merkez Bankası’ndan gelen açıklamalar etkili oldu. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, salı günü açıklanacak enflasyonun 1 puandan fazla düşmesi halinde ertesi günü acil toplantı yapılabileceğini belirtti. Açıklama sonrası, fırsatı değerlendirmek isteyenler pozisyon almakta gecikmedi. Fiyat hareketlerindeki volatilite, yeni kazançların da kapılarını açtı. 4 Şubat’ta acil toplantı bekleyenler alıma geçince dolar/TL kuru cuma günü 2.4490 ile rekor fiyatları test etti.

Doların yukarı yönlü hareketinin ardından, TCMB’den açıklama geldi. Açıklamada yakın zamanda gözlenen piyasa hareketlerinin öngördüğü faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu olmadığı, belirtildi. TCMB, bütün politika araçlarını enflasyondaki düşüşün kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kullanmaya devam edeceğini vurguladı.

Dolar/TL kuru açıklamanın ardından 2.4270’a kadar gevşedi. Haftayı yine 2.43 seviyesinden tamamladı. Gündemde Erdem Başçı var. “Merkez’in faiz indirim sinyali erken miydi?”, “Başçı’nın açıklamaları mı dolar kurunu fişekledi”, “Dolar/TL Başçı’nın açıklamaları ile mi kanatlandı” gibi sorular yatırımcıların gündeminde. Bir gerçek var ki TCMB veri odaklı olarak gelişmeleri değerlendiriyor. Gözler enflasyon verilerinde. O zamana kadar Dolar/TL kurunda spekülatif hareketler görülebilir. Yatırımcıların burada dikkat etmesi gereken husus sert fiyat hareketlerinin kalıcı olmayacağı. Sert ataklar satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. 

  

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)