Foto GaleriTeknolojiTSK kullanmaya başladı! 2 ülkeden talep var...

TSK kullanmaya başladı! 2 ülkeden talep var...

3 / 6 TSK kullanmaya başladı! 2 ülkeden talep var...
21 Ağustos 2021 - 18:48

Bu kapsamda 2 silah kulesi ve 2 araç geliştirdiklerini belirten Kurt, paletli, 17 ton sınıfındaki Kaplan STA ve Pars 4x4 araçlarının üzerinde anti-tank silah taşıyan kuleler olduğunu bildirdi. Kurt, "2 kule olmasının nedeni, envanterdeki kornet anti-tank füzelerinin kullanılması talep edildi. Öncelikli kornet atabilen kuleleri geliştirdik. Aynı kule altyapısı içinde bilahare ROKETSAN'ın OMTAS kulelerinin de kullanılması öngörüldü. Basit değişikliklerle her iki füzeyi atacak şekilde kuleler tasarlandı." dedi.

Projenin ilk 3 yılının tasarım, prototipleme ve kalifikasyon testleriyle geçtiğini dile getiren Kurt, kalifikasyon testlerinde 45 bin kilometre yol kat edildiğini aktardı.

Projede önemli yerli kazanımlar olduğunu vurgulayan Kurt, silah kuleleri, atış kontrol sistemleri, seramik zırhlar, aktarma organları, süspansiyon sistemi, karmaşık dişli kutuları gibi bir dizi bileşenin yerli olarak tasarlanıp üretildiğini kaydetti.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çesur adam23 Ağustos 2021 13:52

    Karabağa nın fethi ve Afganistanda abd nin defedilmesi, kesinlikle TURANIN ve dahada büyü İSLAM BİRLİĞİNİN AYAK SESLERİ. gümbür gümbür geliyoruz ALLAH CC izniyle. bunun anahtarı 2023 seçimleri ya turanı İslamı kurarız yada temel atmama terenleri yaparız Düşman büyük hedef DAHADA BÜYÜK

  • azılı solcu21 Ağustos 2021 21:47

    israil yada amerikadan alınsa daha faydalı olur.

  • :)21 Ağustos 2021 22:43

    Hayır, fabrkasını katara satalım. Katar üretirse keyfe keder para verir alırız. Satmayalım 49 yıllına kiralayalım. mülkiyette devletin olsun.