Foto GaleriEkonomiİşte sigortalıyı EYT'li yapacak 3 yol!

İşte sigortalıyı EYT'li yapacak 3 yol!

10 / 17 İşte sigortalıyı EYT'li yapacak 3 yol!
20 Aralık 2022 - 15:45

Birincisi sigortadan önceki askerlik borçlanmalarında yaşanıyor. Sigortadan önce yapılan askerlik süreleri borçlanıldığında bu fıkra hükmü gereği işe başlangıç tarihi borçlanılan askerlik süresi kadar geri çekiliyor. Örneğin 1 Ocak 2000 yılında sigortalı çalışmaya başlamış bir kişi eğer askerliği bu tarihten önce yapmışsa 123 aylık borçlanma ile işe giriş tarihini 1 Ocak 1999 tarihine geri çekebiliyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı20 Aralık 2022 21:47

    sonuçta eyt kabul edilecek ama bayanlarada öncelik verilecek bir karar çıkmalı.fark ödeyip çok sayıda emekli olmayı bekleyen bayan var.

  • Mucise Reis : )20 Aralık 2022 17:42

    Dikkat... biri  isteğe bağlı bağkur yapıyor. isteğe bağlı sgk otomatıkman bağkur oluyor... sonra gitmiş askerlik borçlanması yapıyor.. ama aslında o bağlır isteğe borçlanma statusune giriyormuş, otomatıkman  7 yılın yanı son 3,5 yıl ın ödemeleri içine birda bağkur ödemesi oluşunca emeklilik 5 bin olsada olmuyor... :D yani ciddi manada işi bilenlere sorun, ama kpss ile göreve başlayanlar bu yazaları bilmiyor, uzman kişiler danışmanlar, yada etrafda işe vakıf kişilere sorun. çok ters duruma düşenler olacacak .... x kişi 400 gün lazaım adamı işveren bağkurdan 400 gün al demişler :D ya faizli 4 yıllık prim yerine, sen git askerlik borçlan diyememiş memur :D o akadar vahim durumlar. yasa çıksın uzmanlar tartışsın soru/cevap tv lerde yoksa memurlar  çok bilgili gelmedi bana insanlar anlatınca başına gelenleri...