Foto GaleriEkonomiİş Yatırım'ın şirket değerlendirmeleri

İş Yatırım'ın şirket değerlendirmeleri

2 / 4 İş Yatırım'ın şirket değerlendirmeleri
25 Ekim 2013 - 16:42

GARAN: Tavsiye: TUT, potansiyel yüzde 11
Temel bankacılık gelirleri beklentilerden daha güçlü oldu. Garanti Bankası yılın üçüncü çeyreğinde 645 milyon TL solo net kar açıkladı. Net kar önceki döneme göre %27 gerilerken (üçüncü çeyrekte gelen temettü gelirleri hariç %32 düşüş) geçen yılın aynı dönemine göre ise %11 geriledi. Ancak hem bizim 625 milyon TL hem de ortalama piyasa beklentisi olan 633 milyon TL tahminlerinin üzerinde oldu. Sonuçlara baktığımızda özetle i) temel bankacılık gelirleri tahminimizin %4 üzerinde oldu ii) net faiz marjı tahminimizle paralel olarak 114 baz puan daraldı iii) ilk çeyrekte Rekabet Kurulu cezası için ayrılan 160 milyon TL diğer karşılık serbest bırakılırken aynı tutarda yapılan ödeme faaliyet giderleri altına kaydedildi ve net kara etkisi olmadı iv) yeni şube açılışları ile faaliyet giderleri beklentinin üzerinde olsa da bütçe hedefleriyle uyumlu olarak devam etti v) yüksek kredi kalitesi devam etti ve özel kredi riski 31 baz puan iyileşti.

Genel olarak i) beklentilerden iyi gerçekleşen temel bankacılık gelirleri ii) kredi riskindeki düşüş ve iii) son çeyreğe ilişkin iyimser beklentiler bizce bu çeyrek öne çıkan gelişmeler oldu. Garanti Bankası hisseleri 2014 tahminlerimize göre 10,1x F/K ve 1,30x PD/DD çarpanlarıyla işlem görüyor. Yapı Kredi’nin iştirak satışı hariç tutulduğunda birinci kuşak Türk bankalarının çarpan ortalamaları sırasıyla 9,2x ve 1,15x şeklinde.

Önümüzdeki yıl bütçe hedefleri hakkında sınırlı bilgi verildi. Banka yönetimi 2013 bütçe hedeflerini aynen koruyor. kredilerde %20’nin üzerinde büyüme, net faiz marjının önceki yıla göre yatay kalması veya en fazla 10 baz puan gerilemesi, net ücret ve komisyon gelirlerinde %25-30 artış (ilk dokuz ayda %32 yıllık büyüme oldu), faaliyet giderlerinde tüketici enflasyonunun 3-4 puan üzerinde artış, ve 100 baz puan kredi riski (özel) hedefleri olduğu gibi devam ediyor. Banka 2014 bütçe hedef ve tahminlerini ya bu yılın sonunda ya da yeni yılın hemen başında düzenleyeceği birsunum ile paylaşacak. Öncesinde bankanın paylaştığı öngörüler ilk çeyrekte net faiz marjının toparlanmaya başlayacağı ve makro bir şok görülmediği sürece yüksek kredi kalitesinin korunabileceği yönünde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)