Yabancı analist gözüyle BİST niçin güçlü

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların oranı azalırken yoğun satışların olmamasının sebebi Bloomberg News’in haberine göre piyasaya enjekte edilen yüksek likidite seviyesi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yurtdışında yerleşik kişiler yılbaşı ile 7 Şubat arasında Borsa İstanbul’da 435 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi. Usta analist Hasnain Malik, bu durumun gerekçesi olarak yükselen bölgesel tansiyon ile küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan huzursuzluğu işaret ediyor.

Buna karşın, devam eden jeopolitik riskler ve liranın değer kaybını engellemek için piyasa müdahalelerinin yatırımcıların Türk hisse senetlerine karşı bakış açısını değiştirdiğini söyleyen Dubai merkezli araştırma şirketi Tellimer’in analisti Malik’e göre bu durum olumsuz olarak gözükmesine rağmen likidite oranını artırdığı için BİST’in negatif ayrışmasını engelliyor.

Savunma şirketinin Orta Doğu ödemelerine inceleme

“BİST GÜCÜNÜ GÖSTERECEK”

Malik ayrıca BİST’in potansiyelinin daha yüksek olduğunu, bunun da liradaki oynaklık ve politik risklerin ortadan kalkmasıyla kendini göstereceğini belirtti.

Küresel risk iştahına bağlı olarak zayıf makroekonomik politika ve yüksek politik risklerin gölgesinde bulunan büyük Türk şirketlerin oldukça ucuz olduğunu belirten Malik’e göre hisseler olması gerekenden %49 daha ucuz.

ÜÇ ÜLKE BORSASINDAKİ RİSKLER

Dubai merkezli araştırma şirketi Tellimer’in analisti Hasnain Malik’e göre Kazakistan, Romanya ve Mısır borsaları ucuz olsa da mevcut hisse arzları oldukça düşük. Ayrıca BİST’ten farklı olarak bu borsalar petrol fiyatları ve düşük büyüme riskleriyle karşı karşıya.

Borsada çok fazla sorun kapıda