Suudi Arabistan borsası sert düştü

Suudi Arabistan borsası, Maliye Bakanı el-Cedan'ın kemer sıkma açıklamaları ve Moody's in ülke görünümünü 'negatif'e indirmesinin ardından yüzde 7.41 oranında sert düşüşle 6.585,58 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Suudi Arabistan borsasında sert düşüş yaşandı. Düşüşte, Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan'ın açıkladığı harcamalarda kısıntıya gitme kararı ve ülkenin Moody's tarafından görünümün düşürülmesinin etkisi oldu.

Güne 7.112,9 puandan başlayan Tadawul Borsası Endeksi (TASI) kapanışta yüzde 7.41 oranında sert düşüşle 6.585,58 puandan kapandı.

EL-CEDAN: ÇOK SIKI HATTA 'ACI VERİCİ' ÖNLEMLER ALACAĞIZ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gelirlerde yaşanan düşüşe mukabil olarak harcamalarda büyük kısıntıya gidileceğini duyuran Suudi Arabistan Maliye Bakanı el-Cedan, yeni tip Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, "Suudi Arabistan'ın, petrol ve petrol dışı gelirlerde salgın kapsamında alınan kısıtlama kararları nedeniyle yaşanan düşüş göz önüne alındığında bütçe harcamalarını büyük ölçüde düşürmesi gerekiyor" diye konuştu.

el-Cedan ayrıca, ülkesinin bu konuda çok sıkı ve hatta "acı verici" önlemler alacağını, yaşanan krizin üstesinden gelmek için tüm seçeneklerin değerlendirileceğini ifade etti.

Suudi Arabistan harcamalarında büyük kısıntıya gidiyor

MOODY'S GÖRÜNÜMÜ 'NEGATİF'E İNDİRDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesindeki kredi notunu korurken, görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, hızla yayılan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının küresel ekonomik görünümde keskin bir bozulmaya neden olduğu ve buna bağlı olarak düşüş gösteren petrol fiyatlarının piyasalarda benzeri görülmemiş bir şok yarattığı ifade edildi.

Moody's Suudi Arabistan'ın görünümünü düşürdü