Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Trump twitterdan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile ilgili ilk kez açıklama yaptı.

ABD Başkanı Trump, "İran asla bir savaş kazanmadı ancak müzakere de kaybetmedi" dedi.

Süleymani'nin öldürülmesi sonrası Ortadoğu'da yeni düzen

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD’nin hava saldırısında öldürülmesinin ardından ilk açıklamayı yaptı. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İran hiçbir zaman savaş kazanmadı ama asla bir müzakereyi kaybetmedi!" ifadelerini kullandı.

Pompeo: İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız

İran, savaş uçaklarını sınıra sevk etti

Trump açıklamalarına sosyal medyadan devam etti. Saldırıdan sonra sadece ABD bayrağı paylşatğı hesabından önce tek cümle açıklama yapan Trump ardından şunları yazdı:

"General Kasım Süleymani uzun süredir binlerce Amerikalıyı öldürdü ya da ağır yaraladı ve daha fazlasını öldürmeyi planladı ... ama yakalandı! Doğrudan ve dolaylı olarak , İran'daki protestocular da dahil, milyonlarca insanın ölümünden sorumlu. İran bunu kabul etmeyecek olsa da, Süleymani ülkede hem nefret edilen hem de korulan biriydi. Yıllar önce öldürülmeliydi"

Trump'ın açıklamaları Irak başlığında da devam etti. Irak halkının İran güdümünde olmaktan mutlu olmadığını belirten Trump, ayrıca Irak'a ABD'nin yıllardır yaptığı harcamadan da bahsetti. Son cümlesi ise tehdit niteliğindeydi: "Asla iyi bitmeyecek!"