SPK, Kütahya Porselen operasyonuna el koydu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kütahya Porselen hisselerinde yaşanan operasyona el koydu! Abdullah Taşkın ve eşine işlem yasağı getirildi

Kütahya Porselen (KUTPO) hisselerinde yaşana olağandışı fiyat ve miktar hareketleri SPK’nın radarına takıldı. Kısa sürede 5 liradan 50 liraya yükselen ve iki gündür taban taban düşüşe geçen hisselerde işlem yapan Abdullah Taşkın ve eşi Reyhan Göksun Taşkın’a 6 ay süreyle yasak getirildi. Reyhan Göksun’un babası Ceyhun Göksu’de SPK’nın yasak getirdiği isimler arasında yer aldı.
SPK’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

“Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. (KUTPO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle; SPKn'nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, SPKn'nun 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla; SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen şahıslar hakkında 23.07.2020 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.”

BORSA İSTANBUL DA TEDBİR GETİRMİŞTİ

Reyhan Göksun Taşkın’ın da aralarında olduğu 3 yatırımcıya kısa bir süre önce Borsa İstanbul tarafından tedbir getirildi. Borsadaki işlemleriyle bilinen ve yaklaşık 2 ay önce KUTPO'yla anılan Abdullah Taşkın’ın eşi Reyhan Göksun Taşkın, Fatih Selim Yiğit ve Kutay İnan isimlerine yer verilen açıklamada, “Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. (KUTPO) paylarının piyasasında Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcılar hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 17/07/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı, Brüt Takas ve İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması önleyici tedbirleri uygulanacaktır” denildi.

Kütahya Porselen hisselerinde film koptu, sert satışlar başladı

Kütahya Porselen operasyonuna Borsa İstanbul el koydu

Sosyal medyadan hisse pazarlıyorlar

Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu Teknosa'da yakalandı