E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTwitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu Teknosa'da yakalandı---

Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu Teknosa'da yakalandı

Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu Teknosa'da yakalandı
16 Temmuz 2020 - 19:37 borsagundem.com

SPK, sicili kabarık '@derinhisse' adlı Twitter hesabı ve 'derinhisse.com' internet sitesini yöneten Önder Tavukçuoğlu'nu bu kez Teknosa hisselerinde yakaladı. Kurul, Tavukçuoğlu'na 1 milyon 175 bin 29 lira ceza kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) daha önce bir çok kez ceza kestiği, '@derinhisse' isimli Twitter hesabını yöneten Önder Tavukçuoğlu'nu bu kez Teknosa (TKNSA) hisselerinde yakaladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Tavukçuoğlu, '@derinhisse' Twitter hesabı ve 'derinhisse.com' internet sitesi üzerinden Teknosa hisseleri hakkında takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten hemen sonra hissede satışa geçti. Bunun üzerine Kurul, Tavukçuoğlu'na 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezası kesti.

HİSSE FARKLI, YÖNTEM AYNI

Tavukçuoğlu'na, aynı yöntemi kullandığı Reysaş Lojistik hisselerindeki işlemleri nedeniyle SPK tarafından geçtiğimiz haziran ayında 1 milyon 175 bin 29 lira para cezası kesilmişti.

SİCİLİ KABARIK

Yönettiği sosyal medya hesapları ve sahibi olduğu internet sitesi SPK ve Borsa İstanbul'un radarından hiç düşmeyen Tavukçuoğlu'na, Dardanel ve Deva Holding hisselerindeki işlemleri nedeniyle de önleyici tedbir yaptırımları uygulanmıştı.

BORSA GÜNDEM YATIRIMCILARI UYARMIŞTI

Borsa Gündem, yatırımcıların birikimlerine göz diken bazı isimler hakkında yatırımcıları aylar öncesinden uyarmış, aralarında Tavukçuoğlu'nun da bulunduğu sosyal medya cambazlarını "Sosyal medyadan hisse pazarlıyorlar" başlığıyla manşete taşımıştı.

SPK'dan Önder Tavukçuoğlu'na yüklü para cezası

SPK hisse pazarlayan Tavukçuoğlu'nu yakaladı

Sosyal medyadan hisse pazarlıyorlar

Önder Tavukçuoğlu, Dardanel operasyonunda yakayı ele verdi

SPK'dan sosyal medya dolandırıcıları için uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,10
En Yüksek: 41,12
En Düşük: 39,48
Değişim -0,84 %
FK: 10,78
PD / DD: 3,14
İşlem Hacmi 127.246.312
Toplam Adet: 3.170.854
Ağırlıklı Ort.: 40,13
YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Unlu04 Ağustos 2020 20:08

    Birtane dogru varsa yassaniza bu gun bile eksi 5 goruyorsa svas cikmis gibi satiyorsa sirket sahipleri dogru sirketi soleyinde bilelim bunlarin ruhlari ackemikleri ac hirsiz olmayan sirket kalmamamis gibi

  • Metın 24 Temmuz 2020 12:25

    ALİ G. DA AYNI

  • Mustafa17 Temmuz 2020 23:38

    Fazla atmışlar sanki borsanın yarısını bu ziplatiyor

  • sarkıkbıyık17 Temmuz 2020 22:23

    ben bu sarkık bıyıklılardan herşeyi beklerim vatan millet hooop cukka

  • Kürşad17 Temmuz 2020 23:05

    Bak git oluum

  • Hamido17 Temmuz 2020 20:29

    Aynısını, yetkili/diplomalı uzman analist, yatırım danışmanları da yapıyor. Herkeşin eli/gözü küçük bireysel yarırımcının cebinde.

  • Vatandaş 17 Temmuz 2020 19:20

    Hoca bunlar doğruysa(ki doğru galiba) yuh yani.... mahşerde hesap ZOR sakın ha

  • HÜLYA KOBALT17 Temmuz 2020 15:51

    arkadaş borsada mecnun çolak, rıza ışıklar, galip öztürk,önder tavukçuoğlu vs.vs. olmassa bu borsanın hamıllğı nasıl çekilir bunlar sayesinde paramız 50 kata kadar yükseldi.

  • Hamido17 Temmuz 2020 20:32

    Gayet net, Sen de gayrimeşru işlerin içindesin.

  • Uyumsuz17 Temmuz 2020 20:28

    Hayırdır troll o saydıklarını da savunarak borsa da paranızı kısa zamanda 10-20 kat arttırırsınız diye algı yaratıp milleti borsaya mı çekmeye çalışıyorsun. Rıza galip mecnur borsanın en büyük manipülatörleri ama gerçekte hakettikleri cezaları hiç almadılar. Aldıkları cezalar yaptıklarının yanında deve de kulak bile sayılmaz. Borsa yatırım alanıydı ama artık sen ve o saydığın şirket sahipleri ve onlara gibi olan patronlar ile iş tuttukları spekler aracı kurum tayfası telegram whatsapp vb sosyal medya grupları sayesinde içine ettiniz kumarhaneye çevirdiniz. Yabancı kurumlara yasak geliyor da bizim öyle yerli kurumlarımız var ki yabancı yanında çok masum kalır. Bir hisse de manipülasyon yapılmışsa bu işin patrondan habersiz yapılması da öyle kolay değil. Borsa da yatırım onun bunun sözü ile yapılmaz yaparsanız kaşıkla verdiklerini gün gelir kepçe ile sizden alırlar. Ya bu işi tekniği ile öğrenerek araştırarak yapacaksınız ya da a.kurum danışmanlarından destek alacaksınız.

  • misafir17 Temmuz 2020 15:30

    Panda nın Yücel Sarıkaya ile ilişkisi incelenmeli

  • Castro17 Temmuz 2020 15:24

    Șakșakcıları da incelenmeli

  • Mehmet Seçer17 Temmuz 2020 15:21

    Savunuculuğunu yapanlar var. Kanımca bunlar da ișin içinde. Bu kișilerin Yorumları milleti gaza getiren cinstendi.

  • AAA17 Temmuz 2020 14:29

    Adama kesilen ceza ile kazandığı arasında çok fark var . Ceza atmazsa herkes devam eder.

  • HASAN TOSUN17 Temmuz 2020 10:25

    vatanperver kılığında dolandırıcı

  • Bir Bilen17 Temmuz 2020 09:53

    Ben twitter da Teknosa da verdiği haberlerin kaynağı olmadığını, bu adamın dolandırıcı olduğunu, profil fotoğrafından bile bunun anlaşılabileceğini söylediğimde takipçilerinden bir ton küfür yemiş, adam da beni engellemişti.. O nedenle buna para kaptıran gözünü kısa sürede büyük miktarda para kazanma hırsı kaplamış, borsayı kumar olarak gören takipçilerine üzüleyim mi yoksa sevineyim mi karar veremedim.. Ama onlara bu işleri anlayan biri olarak şunu tavsiye edebilirim.. Kim olursa olsun birisi gerçekten bir "TÜYO" aldıysa bunu "ASLA" başka birisine söylemez. Parayı kendi kazanır.. Aynı şekilde TV ekonomi programlarına çıkan Uzmanların görüşlerini de dinleyin ama kararlarınızı onların söylediklerine göre vermeyin. Onlarda bir şey bilse bir bankada ya da yatırım kurımunda üctetli olarak çalışmazlar..

  • bir dost17 Temmuz 2020 09:34

    vatan millet sakarya diyip gaz veren hükümete yalakalık yaparak spk’ya şirin görünmeye çalışan modern dünyanın dolandırıcıları ...

  • derin17 Temmuz 2020 09:13

    onun teknesini de edebiyatını da sakaryasını da buna hala reis diyenlerin de  twiter listesinde buna şak şak yapan kim varsa en az bunun kadar suçludur. spk madem bültende üye olanlarda suçlu diyor gereğini yapsın devletten bunu bekliyoruz sadece bu değil götüren alayı organize bunların.... hayatımı birikimimi çaldın denk gelmeyelim derin ...

  • vatan millet 17 Temmuz 2020 09:05

    vatan millet reis yapan fakirlerden alır kendi yer içer s.car haklı mı sonuna kadar bu kadar mal varken çoook normal ... çık sokağa bırak sakal bıyık ver milli mehteri sev kerizleri

  • yeniçeri17 Temmuz 2020 08:48

    adamın kabahati yok bence kolaya kaçan kendi okuyup araştırmaktan kaçan bedavacılara müstehak 

  • helal17 Temmuz 2020 08:20

    30-40 trilyonu cebe atmış orada burada onlarca iş yeri veya kirada mülkü 2 senede edinmiş (başkalarının üzerinde) hala şeyine bile takmadan ortalarda rahatça gezebilen biridir kendisi. ee bunu reis yapanlar olduğu sürece bu adam ne yapsın seker seker malına mal mülküne mülk katar konyada en önemli yerlerdeki marketlerin, ankarada öyle yer sahibidir egede bir kaç otel bandırma da keza öyle yüzlerce dönüm arazi hep kafa adamlarının üzerine alınma..spk hiç bir şey alamaz kendi diyor reisin. :) zaten bi 10 yılımı garantiledim bi 5 sene sonra bi tur daha yaparım bu işler hep böyle olur deyip konuyu adam normalleştirmiş zaten :) millette ceza kesildi hak bayram sanıyor adam elinde somotisi teknesinde oooooh missss... vallahi kahkaha atıyor yine bültene yazmışlar la diye :) ne yaptımki 30-40 trilyoncuk indirdim cok mu a... diyor 

  • sana sadece gülüyorum30 Ağustos 2020 02:44

    kendisi akrabam sayılır ve ne yatı teknesi var ne de mercedese biniyor kendisi 2017 model forda binen bir adam saçma saçma konuşmayın  :o)  :o)  :o)  :o) 

  • The broker17 Temmuz 2020 07:32

    Borsada güçlü spekler olmasa bu defa da patronlar soyuyor insanları. Patronlar hisselere öyle baskı uyguluyorlar ki hisseleri en dipten toplamadan zerre çıkarmıyorlar. Sprklerin patrona karşı hücü yettiği hücü yetiyorsa hisselerşn önemli bölümünü toplayıp, ( çoğu zaman da yatırımcıların desteği ile) alıp taşıyorlar ve arada yatırımcılarda kazanabiliyır. Tabi çok yukarıdan boşaltınca da çok kaybediyor. de oluyor. Ama Yurdum borsasında iş patrona kalsa hiç bir yatırımcıya kazanamaz. Hepsinş en dşpte toplayıp en yüksrkten boşsltır aç gözlü patronlar ve yatırımcılatın alayı kaybediyor Bu da yurdum borsanın ayrı bir gerceği. Ne speklerin ne patronlaron sadece doğal piyasanın fiyatlandırdığı gercekten yatırım niteliğinde olan hisse sayısı çok az

  • Hamido17 Temmuz 2020 20:34

    Spek.ler ne dingil, bunlar kumpasçı, manipülatör, şebeke.

  • Borsa 17 Temmuz 2020 07:19

    Dardanel, Teknısa, Rygyo, Rysas, Glryh, Rtabl, Ekiz gibi şirketlerdede altın vuruşu tanamladılar. Şişik fiyatlardan kucaklara döktüler. Şişik fşyatta olan hisse her zaman tepetaklak düşer sazanlara yedirildikten sonra. Yatırımcılar öncelikle Şirketletin gercek değeri ike piyasa değerini karşılsştıtımayı öğrensinler önce, sonra şirketin borlarının miktarına baksınlar ve faliyet karına zararına baksınlar. Öyle sazan gibi her hisseye zıplamasınlar.

  • mantık17 Temmuz 2020 07:14

    Onu bunu bilmem 2008 den beri şirketler kendi hisseleri ile oynayıp duruyorlar! Küçük yatırımcı resmen gebertildi.   Bir kaç kişilik guruplar oluşturarak  bazı maniplasyonlar yapıyorlar anladığım kadarı ile!   Büyük Spekülatörler  ve  kodaman soytarılar yapınca serbest bunlar yapınca yasak öyle  mi?  Bu arkadaşlar yine  bazı şeref ve haysiyet yoksunu itlerden merhametli diye düşünmekteyim.  Kervansaray holding genel makina adını unuttuğum bir sürü hissede nasıl tahribat yapıldığı ne hake getiiriliğini  takip edenler bilir.  Ne mahkeme ne adalet bu soysuzlara işlemiyor.  İflas gösterdimi her şey bitiyor.

  • Kaçan Grup17 Temmuz 2020 06:23

    kolayca para kazanabileceğini sanan kerizler var olduğu sürece, ki her zaman var olacaklar. onları silkeleyenler de eksik olmayacak.

  • Serin Hisse 16 Temmuz 2020 21:32

    Dayan Önder Hocam

  • ?17 Temmuz 2020 23:13

    Dayamış zaten daha ne dayayacak

  • Hakim17 Temmuz 2020 20:37

    Nerene dayansın hocan.

  • Mucise Reis ;)16 Temmuz 2020 21:05

    bu adamlarda olmasa, bazı hisselerde hacim kar olmayacak :D kızıyoruz ama hisse ip gibi kalıyor ortada

  • Yahya16 Temmuz 2020 21:00

    Bu cezalari öduyor mu? Ne bitmez para varmis derinhissede? Yukselt, bosalt taktigini simdi de lidfa uyguluyorlar deniliyor.

  • Vb17 Temmuz 2020 00:29

    itiraz edecek, dava açacak , belki uzlaşamaya gidecek , hemen yarın yatırmıyor cezayı , davayı kaybederse 1 sene sonra falan yatırır

  • Mejmet16 Temmuz 2020 20:36

    Borsanın Adnan Oktarı! Cahil zavallı kendi aklıyla hareket edemeyen müridleri ağzının içine bakıyor ülkemin insanının özeti değilmi aslında

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Temmuz 2020 20:20

    nasıl oluyor da bilançosu küllüyen 5 senedir zararda ve özsarmaye yeterliliğini yitirmiş hisse 1.99 TL den 13,4 TL oluyor borsacı olan birisi bunu gayet iyi bilir.götür önder tavukcuoğlu.götür.