New York Borsası Başkanı: Borsa kumarhane değil

GameStop ve AMC Eğlence hisselerinde yaşanan sert iniş çıkışlar nedeniyle bazılarının borsayı kumarhaneye benzetince, Axios ile HBO'da yayınlanan bir röportajda New York Borsası başkanı Stacey Cunningham, bu karşılaştırmayı reddettiğini söyledi.

BORSAGUNDEM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde GameStop ve AMC Eğlence şirketlerinin hisselerinde yaşanan sert iniş çıkarları düşününce bazılarının borsayı kumarhane olarak gördüğünü düşünmek mantıksız değil.

Axios ile HBO'da yayınlanan bir röportajda Intercontinental Exchange ICE'nin bir birimi olan New York Borsası Başkanı Stacey Cunningham, bu karşılaştırmayı reddettiğini söyledi.   

"Piyasalar bir kumarhane değil. Oldukça düzenlenmişler ve çok denetleniyorlar. Yatırımcıların gelip, inandıkları şirketlere yatırım yapıp büyüyeceğine inandıkları şirketlere yatırım yapmaları ve sonra bu servet yaratımına ortak olmaları için fırsatlar sunan bir pazar yürütüyoruz. "

 

Kumarhanelerin de son derece düzenlendiği ve denetlendiğini belirtmek doğru olur ancak borsadan farklı olarak, örneğin bir blackjack oyununda inşa edilebilecek uzun vadeli pozisyon yoktur.

Akademik araştırmalar, borsada hisse alım satımı ve daha geleneksel kumarın biraz ortak yönleri olduğunu gösteriyor. Ocak ayında yayınlanan bir makale, borsalarda kumarhaneler ve piyangolar gibi daha geleneksel mekanlara göre 3,5 kat daha fazla kumar oynandığını söylüyor.

Araştırma, borsa kumarı olarak adlandırılabilecek alım satımların kişi başına en yüksek düzeyin ABD ve Hong Kong’da görüldüğünü belirtiyor. 

Bu, tüm borsa yatırımlarının kumar olduğu anlamına gelmez. Araştırmacılar, ABD'deki borsa hacminin yaklaşık %15'inin kumarla ilişkili olduğunu söylüyor, bu oran Çin ve Tayland borsalarında %30'a kadar yükseliyor.

Dolardan dünya çapında çıkış yaşanıyor

 

Wall Street analistlerinin odak noktası Bitcoin rallisi

 

Fonlar hisse ve emtia alıyor