Michael Burry: SVB’nin iflasında gerçek bir tehlike görmüyorum

ABD’li yatırımcı Michael Burry, SVB’nin iflasıyla görünür olan bankacılık krizini küçümsüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Silicon Valley Bank’in iflası, yatırımcıları ve uzmanları endişelendiriyor. Ancak yatırımcı Michael Burry, bunun gerçek bir tehlike barındırmadığını söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Big Short’ olarak da tanınan ABD’li yatırımcı Michael Burry, ABD’de yaşanan son bankacılık krizini geçiştirme peşinde gibi gözüküyor. Burry, “Burada gerçek bir tehlike görmüyorum” diyor.

Endişe edilecek bir şey yok

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, 2008 konut piyasası çöküşünü önceden gören nadir yatırımcıların başında gelen efsanevi yatırımcı Michael Burry, Silicon Valley Bank'ın çöküşünün neden olduğu mali kargaşayla ilgili endişeleri reddediyor.

Burry Pazartesi günü paylaştığı ve artık gelenek haline gelmiş şekilde sonradan sildiği tweet'te, “Bu kriz çok hızlı bir şekilde çözülebilir. Burada gerçek bir tehlike görmüyorum” dedi.

Scion Asset Management Başkanı Burry, 2000’li yılların ortasındaki konut balonuna yüklü kısa pozisyon açtıktan sonra ün kazandı. Burry, ekonomi ve borsa hakkındaki radikal ve genellikle olumsuz tahminleri ve ciddi uyarılarıyla tanınıyor.

Krizi 2008 Krizi ve dot-com çöküşüyle kıyaslamıştı

Burry'nin son sözleri, SVB'nin çöküşünü ‘2008 Finans Krizi’ ve ‘dot-com balonu'yla karşılaştırdıktan bir gün sonra geldi. Ayrıca Burry, SVB yöneticilerini pervasızlıklarından dolayı da azarladı.

Pazar günü attığı bir tweet'te “2000, 2008, 2023, hep aynı” diyen Burry, bu tweet’ini de daha sonra sildi. Burry aynı paylaşımda, “Kibir ve açgözlülükle dolu insanlar aptalca riskler alırlar ve başarısız olurlar” diyerek SVB krizindeki sorumlulara eleştiri yöneltmekten de geri durmadı.

SVB krizi sonrası olaya el atan düzenleyiciler, bankanın mevduatlarına yapılan hücumun ardından SVB'yi devraldı. Signature ve Silvergate gibi diğer bankalar da ABD hükümetinin mevduat sahiplerini desteklemek için devreye girmesiyle geçen hafta kapandı.

Bu arada Burry geçen hafta SVB’yi, muhasebe dolandırıcılığıyla suçlanan ve 2001 yılında iflas eden enerji devi Enron ile karşılaştırmıştı.

Griffin: SVB mevduatlarını kurtarmak ahlaksızlık

 

SVB’nin kazananları ve kaybedenleri

 

SVB krizinin küresel finansa maliyeti 465 milyar dolar

 

SVB’nin iflasının '2008 Krizi’yle alakası yok

 

SVB krizi Bitcoin'e yaradı

 

Fed, SVB'nin denetimini inceleyecek