Mark Mobius: Borsalar henüz “mutlak dibi” görmedi

Mobius Capital Kurucusu Mark Mobius, henüz borsaların mutlak dibi görmediğini çünkü pandemi dolayısıyla ekonomik kapanmaların şirketlere etkisinin inanılmaz olacağını belirtti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası piyasalarda “yatırım gurusu” olarak bilinen Mobius Capital Kurucusu 83 yaşındaki Amerikalı yatırımcı Mark Mobius, borsaların dibi görmediğini ve yatırımcıları fırsatları kaçırmaması için nakitte kalması gerektiğini belirtti.

CNBC’ye konuşan Mobius, piyasaların henüz mutlak dibi görmediğini ve kapanmaların şirket bilançolarına etkilerinin inanılmaz olacağını söyledi.

ABD'li uluslararası yatırım bankacılığı ve finansal hizmet kuruluşlarından Wells Fargo ve JPMorgan Chase, Kovid-19 salgınının etkili olduğu bu yılın ilk çeyreğine ait kar ve gelirlerini açıkladı. İki kurumun da ilk çeyrek bilançoları oldukça kötü geldi.

Analistler S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerin kazançlarında ortalama %10 düşüş bekliyor.

Şirketler çalışmaya başlanmazsa durum daha da kötüleşir

Yatırım gurusu Mobius’a göre ekonomiler bir şekilde tekrardan açılmak zorunda. Aksi taktirde zarar günümden çok daha büyük olacak. Günü birlik kazanan ve harcayan insanları uzun vadede evde tutmak imkânsız.

ABD Başkanı Donald Trump, bazı bölgelerde hayatın normale döndürülmesine 1 Mayıs itibarıyla başlanabileceğini söyledi. Bu yaklaşımı aşırı iyimser olarak niteleyen Trump’ın Sağlık Danışmanı Doktor Fauci, sosyal mesafe kuralları ve diğer kısıtlamalar hafifletilmeden önce, virüsün hızla test edilmesi, yeni vakaların izolasyonunun ve yeni enfeksiyonların takibinin yapılabiliyor olması gerektiğini vurguladı.  

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow, Başkan Trump'ın birkaç gün içinde ekonominin yeniden açılmasının esaslarına ilişkin açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Wall Street korkmuyor

Borsalar ciddi darbe alabilir