Korku endeksi yükselmeye devam ediyor

Korku endeksi olarak bilinen CBOE Volatility Index (VIX) Mart ayındaki tarihi zirvesinin çok altında olsa da gene de tarihsel ortalamasının üzerinde

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz seansta Dow Jones Sanayi Endeksi %1,5 oranında değer kaybederken S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksleri yaklaşık %1 düştü.

Yatırımcılar tarafından korku endeksi olarak da bilinen CBOE Volatility Index (VIX) ise geçtiğimiz seansta %5,3 yükselerek 29 puana geldi.

Yatırım bankalarına danışmanlık hizmeti sunan Evercore ISI’nin stratejisti Dennis DeBusschere, küresel piyasalarda ve hisse vadeli işlemlerinde düşüşün temel sebebini korku endeksinin yükselmeye devam etmesi olarak gösterdi.

Geçtiğimiz aylardaki borsaların rallisine rağmen korku endeksi 25’in üstünde kalmayı başardı. Korku endeksinin günümüzde, borsaların dip yaptığını Mart ayındaki tarihi zirvesi olan 80’in çok altında olmasına rağmen gene de tarihsel ortalamasının %10 yukarısında.

Yatırımcılar, S&P 500 Endeksi'ni bu yılki en uzun yükseliş serisine taşıyan rallinin ardından durdu. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic korona virüs salgınının yeniden yayılmasının toparlanmanın temposunu olumsuz etkileyebileceğini ve işletmelerle tüketicilerin planlarını askıya alabileceğini söyledi.

Aviva Investors portföy yöneticisi Susan Schmidt, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Hisse senetlerinin şu noktada ara vermesi şaşırtıcı değil. ABD bilanço dönemi hız kazanmadan önce gelecek birkaç hafta kendimizi belli bir işlem aralığında bulabiliriz.” dedi.

ABD Merkez Bankasının (FED) Başkan Yardımcısı Randal Quarles, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşanan krizin henüz bitmediğini belirterek, "Bazı göstergeler ekonomik faaliyette bir toparlanma olduğunu gösterse de toparlanmanın önündeki yol oldukça belirsiz." ifadesini kullandı.

Dünya borsalarında korona virüs korkusu sürüyor

Borsada robotlar dönemi