Koç: FETÖ hala futbolun içinde

Türkiye'de saha dışında çok şey olduğunu dile getiren Ali Koç, yeniden aday olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çocukluğu, hayatı, Fenerbahçe yönetimine girişi, başkanlık sürecine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. "Fenerbahçe yönetimine nasıl girdiğini anlatan Ali Koç, “Bir gün Çırağan'da, bir düğündeyiz. Aziz Başkan, 'Yönetime girer misin?' diye sordu. Ben de kabul ettim ama bizim ailemizde böyle bir kültür yok. Bunu ailemden kimseye söylemedim. Kongreye yakın abim sordu, yok dedim. Pazar sabahı bir bakıyorlar, yönetimdeyim" dedi. Bir televizyon kanalında konuşan Koç, “3 Temmuz'un bize verdiği maddi ve manevi zararlar devam ediyor. Birtakım yönetimsel yanlışlar da yapıldı. Benim ve Aziz Başkan arasında yaşananlardan sonra, aday olmaya karar verdim. Planlanmış değildi, bir olay, diğerine götürdü ve bugünlere geldik. FETÖ denen alçak örgütün saldırısıyla bir dönem yaşadık. Yöneticilerimiz haksız yere gözaltına alındı. O dönemde de önümüzü kesmek istediler ama başaramadılar. O dönem, o örgütün her yere sızdığı dönem ve biz bir başımıza kaldık. Düşenin dostu olmaz ya, onu yaşadık" diye konuştu.

BU ÖRGÜTÜ TEMİZLEYİN, YOKSA…
"12 Mayıs 2012 de FETÖ kumpasıdır. Olaylar maç öncesinden başlıyor. Bir gaz kokusu daha maç öncesinden var. Maç bitince, polisler Fenerbahçe taraftarını kışkırtmak için birden bire Galatasaray takımının etrafını çevirdi” diyen Koç konuşmasına şöyle devam etti: “Onlar da kutlama yapıyorlar. Kalkanlarla seyircilere gitmeye başladılar. Müthiş gaz sıkılıyor. Ben de sahaya indim. Polislere durun diyorum. Resmen seyirciyi sahaya indirdiler. FETÖ, Türk futbolunun hala içindedir. Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz. Devlete çağrıdır, bu örgütü futboldan temizleyin. Geçmişte yaşanılanlar toplumsal kaos yaşattı."

YENİDEN ADAY OLACAK MI?
“Yeniden aday olacak mısınız” sorusuna net yanıt vermeyen Ali Koç, "Bu seçim döneminde ne olacağını kendim açısından bilmiyorum. Ben olayım, olmayayım, Fenerbahçe'ye başkan adayı olacak isimler bir an evvel çıksın. Ne kadar çok aday, o kadar iyi. Benim seçim döneminde yaşadıklarımı kimse yaşamayacak" dedi.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a sert sözler: Utanmadan çığırtkanlık yapıyorlar

Kulüpten açıklama geldi! Mesut'tan kötü haber