Kervansaray hisselerinde yeni gelişme: Ertan Sayılgan yeniden hakim ortak

Zeynep Tümer, emaneten aldığı hisseleri Ertan Sayılgan ile Selim Sayılgan’a devretmekten imtina etmesi üzerine açılan karşı davayı kaybetti.

BORSAGUNDEM.COM

Ertan Sayılgan’ın kızı Zeynep Tümer, emaneten aldığı hisseleri Ertan Sayılgan ile Selim Sayılgan’a devretmekten imtina etmesi üzerine açılan karşı davayı kaybetti. 

Mahkeme kararına göre, Zeynep Tümer'e ait 304.773.298 adet hisse Ertan Sayılgan'a, 60.423.810 adet hisse ise Selim Sayılgan adına tescil edildi. Böylece Ertan Sayılgan Kervansaray'da yeniden hakim hissedar oldu.

BABASI VE KARDEŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Kervansaray'da Zeynep Tümer, aralarında babası Ertan Sayılgan, kardeşi Selim Sayılgan'ın da bulunduğu 5 kişi hakkında özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından suç duyurusunda bulunmuştu.

Şirketten KAP'a yapılan duyuruda şu açıklamaya yer verildi:

"Ertan Sayılgan’ın kızı Zeynep Tümer, emaneten aldığı hisseleri Ertan Sayılgan ile Selim Sayılgan’a devretmekten imtina etmesi üzerine Ertan Sayılgan ile Selim Sayılgan İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi 2018/827 Esas sayılı dosyasıyla “Pay Defterinin Düzeltilmesi” davasını ikame etmiştir.

Yerel mahkeme karan gereğince 19.07.2019 tarihinde aracı kurum ve MKK kayıt sistemi nezdinde Zeynep Tümer uhdesinde kayıtlı olan Şirket hisselerinin 304.773.298,00 adedi Ertan Sayılgan adına, 60.423.810,00 adedi Selim Sayılgan adına tescil edilmiştir. Ertan Sayılgan ile Selim Sayılgan, hisseleri bedelsiz bir şekilde ilgili mahkeme ilamına dayanarak ve cebri icra yoluyla kazanmış olup Ertan Sayılgan Şirket’in hakim hissedarı haline gelmiştir."

Zeynep Tümer Kervensaray'daki paylarını devretti

Kervansaray'da sahtekarlık suçlaması

Kervansaray Yatırım Holding’de çağrı kararı

Manipülasyon suçundan ceza alan Selim Sayılgan cezaevine kondu