E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaManipülasyon suçundan ceza alan Selim Sayılgan cezaevine kondu---

Manipülasyon suçundan ceza alan Selim Sayılgan cezaevine kondu

Manipülasyon suçundan ceza alan Selim Sayılgan cezaevine kondu
16 Mayıs 2019 - 12:02 borsagundem.com

Borsagundem.com’un ortaya çıkardığı ‘İranlı ortak geliyor’ açıklamasıyla hisse satışına zemin hazırlayan ve manipülasyon suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptıran iş adamı Sayılgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BORSAGUNDEM.COM

Halka açık şirket Kervansaray Yatırım Holding’in eski patronu Selim Sayılgan, SPK’nın hakkında yaptığı suç duyurusuyla açılan davada manipülasyon (piyasa dolandırıcısı) suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Borsagundem.com’un dün manşetten duyurduğu hapis cezası işleme kondu.

Ceza miktarını dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması, erteleme ve seçenek yaptırımların uygulanmamasına karar verilen mahkeme kararı sonrası Sayılgan’ın tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Sabah’ın haberine göre Sayılgan'ın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen birden fazla ceza yargılaması ve soruşturması devam ediyor.

KERVANSARAY'DAN CEZAEVİNE UZANAN SÜREÇ

Kervansaray Yatırım Holding’in eski patronu Selim Sayılgan, manipülasyon (piyasa dolandırıcısı) suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2014/141 Esas numaralı dosya ile görülen davada verilen ara kararda, sanığın üzerine atılan Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet suçunu işlediğine kanaat getirildi.

6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2. Maddesi uyarınca suçun işleniş şekli, suç sonucu sanığın ele ettiği menfaat miktarı ve sanıktaki suç kastının yoğunluğu gözönüne alınarak takdiren ve teşdiden 2 yıl 6 ay hapis ve 10 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

ZİNCİRLEME SUÇ İŞLEDİĞİ İÇİN CEZA ARTIRILDI

Mahkeme, sanığın eylemini zincirleme işlemesini de dikkate alarak TCK.nun 43/1. Maddesi uyarınca cezanın 1/4 oranında artırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 125 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.    

Sanığın duruşmada gözlenen olumlu tutumu ve davranışları dikkate alınarak TCK.nun 62. Maddesi uyarınca cezasında 1/6 oranında indirime gidildi. Bu indirimle birlikte Selim Sayılgan’a verilen hapis cezası 2 yıl 7 ey 7 gün hapis ve 104 gün karşılığı idari para cezası olarak belirlendi.

Sanığın ekonomik ve sosyal durumuna göre günlük takdiren 20 lira olmak üzere 2 bin 80 lira idari para ceza ile cezalandırılmasına ve bunun da bir seferde tahsil edilmesine karar verildi.

HAPİS CEZASI HİÇBİR ŞEKİLDE ERTELENMEYECEK

Ayrıca Selim Sayılgan hakkında Anayasa Mahkemesi’nin 2017/140-2015/85 esas-karar sayılı iptal kararı doğrultusunda TCK 53. Maddesi’nin uygulanmasına hükmedildi.

Mahkeme, ceza miktarını dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması, erteleme ve seçenek yaptırımların uygulanmamasına karar verdi.

Bu arada, SPK’nın Selim Sayılgan hakkında 15’in üzerinde suç duyurusu yaptığı biliniyor.

BORSAGUNDEM.COM ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Batmış Ceylan Tekstil’i satın alarak ismini Kervansaray Yatırım Holding olarak değiştiren Selim Sayılgan, grubun elinde bulunan 7 oteli halka açık şirket ile birleştirip yeni şirketin sermayesini 588 milyon liraya yükseltmişti. Daha sonra da 588 milyon adet hisseyi borsada satmaya başlamıştı. Bu hisseleri satarken de otellerden birini İranlı yatırımcıya satacağını kamuoyuna açıklamıştı. Borsagundem.com da o tarihte İranlı ortaklık bahanesiyle hisse satışına zemin oluşturulduğunu haberleştirmişti. Daha sonra da borsagundem.com İran ve Türkiye büyükelçiliklerine, DEİK başta olmak üzere İran ile ilgili bilgi alınabilecek birçok kanaldan İranlı işadamı Mirahmed Shoseu ile ilgili bilgi talebinde bulunmuştu. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre  bu isimde bir iş adamını tanıyan bilen yoktu. Türkiye’de 300 milyon liraya yakın yatırım yapacak kişinin İran’da tanıyan ya da bilenin olmadığı konusunda borsagundem.com’da yayınlanan haberden sonra Kervansaray Yatırım Holding, KAP’a haberimizi yalanlayan bir açıklama yapmış ve kimlere sorulduğunu belgeleriyle yayınlamamızı istemişti. Borsagundem.com da tüm bu belgeleri tek tek yayınlamış ve daha sonra da SPK, Selim Sayılgan hakkında manipülasyon suçlamasında bulunmuştu.

Bu suçlama davaya dönüştü ve İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyada Sayılgan’ın suç işlediğine kanaat getirilerek hapis cezasına çarptırıldı.

Selim Sayılgan’a manipülasyondan hapis cezası

Kervansaray’da 6.1 milyon TL’lik satış

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hande yayla24 Mayıs 2019 16:42

    Haber tamamen yalan içerde degil

  • Umayemlak19 Mayıs 2019 11:11

    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

  • Ozan17 Mayıs 2019 08:18

    İndirimler şu bu derken bir kaç ay yatar. Ailece halka açık şirketin hem 250 milyonunu hiç etmişler hemde bordurndaki hoteli kelepire şirket sıkına çıkarmışlar. Büyük kar. Değer bu kadar yarbaya. Çok kolay çok büyük kazanma

  • Öner 17 Mayıs 2019 08:14

    SPK raporuna göre halka açık şirketten 250 milyon umulurmuşlar. Bu ceza ödül gibi. Bu kadar götürmeye karşı Üç beş ay yatıp ödülü kapacaklar

  • Mustafa17 Mayıs 2019 06:39

    Adaöların her manipülasyon, yatırımcı söğüşleme oyunu Şirketini halka açık şirketle birleştiren Zeynep Tümer’de bu akrabalarının yönetimde olmasını gerekçe gösteren çağrıdan.öuaf olması kabul edilemez durum. Hukuğun çivisi çıkmış

  • Tekerlek17 Mayıs 2019 01:55

    Darısı takara murat buran ın başına. Sahte seyh

  • Adalet ekseni 17 Mayıs 2019 01:39

    Onların hapiste yatması bir gün bile olsa koyar onlara olur orada bir bil bilsen

  • Vatan16 Mayıs 2019 23:55

    Yararı yok ,yarın çıkar

  • trman16 Mayıs 2019 22:47

    bence sıra diğerlerine de gelecek 

  • Atakan16 Mayıs 2019 21:59

    Haftaya açık cezaevine geçer bir ay sonra da denetimden faydalanır karakola imzaya gider yani yatacağı 2 ayı bulmaz

  • ütopik16 Mayıs 2019 18:35

    darısı ütopya patronlarının başına. dosyası yargıtaydan döndü. bilirkişi raporlarına gizli müdahale ederek rüşvetle sonuç almaya çalışıyorlar. Onların da girmesine az kaldı

  • Tespit 16 Mayıs 2019 18:35

    Darısı rıza galip mücahit ne kadar dolandırıcı çakal varsa ceza evine atılmalı para cezası caydirmiyor icer i atılırsa bir nebze caydırır.

  • Ar16 Mayıs 2019 14:28

    Darısı Galip Öztürk ün başına arkasında da mücahit oren

  • ahmet tatırımcı16 Mayıs 2019 13:09

    inşallah ceza evinden bir daha kısmet olmaz çıkışına benim bedduam para kaybettim o ise bizi çarptı para kazandı inşallah yemesine kısmet olmaz

  • temur16 Mayıs 2019 20:17

    amınnnnn

  • R.Demir 16 Mayıs 2019 12:58

    Selim Sayılgan'ı kontrol etsinler Zengin hapis te kaç gün durcak bunu yapan gariban olsa mühebbet hapis yer...