Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan İmamoğlu'na yanıt

İmamoğlu'nun 3 metro projesiyle ilgili açıklamalarına Hazine ve Maliye Bakanlığı "Bu yılın Ocak ayında İBB'nin bakanlığımıza sunulmuş ya da reddedilmiş herhangi bir kredi onay talebi olmamıştır" yanıtını verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki 3 metro projesiyle ilgili "Projeler için bulduğumuz kredileri harekete geçirebilmemiz için Hazine'nin onayı gerekiyor. Ocak ayının ilk haftasında 3 metro hattıyla ilgili bu talebimiz reddedildi" açıklamasına yanıt verdi.

Bakanlık açıklamasında, "Bu yılın Ocak ayında İBB'nin bakanlığımıza sunulmuş ya da reddedilmiş herhangi bir kredi onay talebi olmamıştır" denildi.

İMAMOĞLU ERDOĞAN'A ÇAĞRI YAPMIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl önce durdurulan metro hatlarını harekete geçirmek için başlattıkları çalışmalar kapsamında kredi buldukları 3 hat için Hazine'den istedikleri onayı alamadıklarını açıklamıştı. Erdoğan'a metro çağrısı yapan İmamoğlu şunları söylemişti:

"Bizim krediyi harekete geçirebilmemiz için Hazine onayı gerekiyor. 3 hatla ilgili bizim bu talebimiz reddedildi Ocak ayının ilk haftası.

"Reddedilmese, biz o kredi imkanlarıyla metro hatlarını çok hızlı harekete geçirebileceğiz. Kredi imkanı var, biz buluyoruz. Sadece istediğimiz bir dokunuş."

İmamoğlu'ndan, Hazine'nin onay vermediği 3 metro projesi için Erdoğan'a çağrı