E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan, Hazine'nin onay vermediği 3 metro projesi için Erdoğan'a çağrı---

İmamoğlu'ndan, Hazine'nin onay vermediği 3 metro projesi için Erdoğan'a çağrı

İmamoğlu'ndan, Hazine'nin onay vermediği 3 metro projesi için Erdoğan'a çağrı
14 Ocak 2020 - 19:18 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kredi buldukları halde Hazine'nin onay vermediği 3 metro projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı. İmamoğlu "Kredi imkanı var, biz buluyoruz; sadece istediğimiz bir dokunuş" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kredi buldukları halde Hazine onayı alamadıkları için başlanamadığını açıkladığı 3 projenin; Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ve Yenidoğan- Hastane Hattı olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a metrolar için çağrı yapan İmamoğlu, "Bizim krediyi harekete geçirebilmemiz için Hazine onayı gerekiyor. Kredi imkanı var, biz buluyoruz. Sadece istediğimiz bir dokunuş" dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl önce durdurulan metro hatlarını harekete geçirmek için başlattıkları çalışmalar kapsamında kredi buldukları 3 hat için Hazine'den istedikleri onayı alamadıklarını açıkladı. Erdoğan'a metro çağrısı yapan İmamoğlu şunları söyledi:

"Bizim krediyi harekete geçirebilmemiz için Hazine onayı gerekiyor. 3 hatla ilgili bizim bu talebimiz reddedildi Ocak ayının ilk haftası.

"Reddedilmese, biz o kredi imkanlarıyla metro hatlarını çok hızlı harekete geçirebileceğiz. Kredi imkanı var, biz buluyoruz. Sadece istediğimiz bir dokunuş."

Bostancı-Dudullu metrosu

İmamoğlu'nun Hazine'den kredi onayı alamadığı hatların başında Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya indirecek olan 14.3 kilometre uzunluğundaki Dudullu-Bostancı metro hattı geliyor. Yüzde 70'i tamamlanan ve 13 istasyondan oluşan metro hattının maliyeti 558 milyon Euro artı KDV olarak açıklanmıştı.

İmamoğlu, 2018 yılının ekim ayından beri duran hat için 200 milyon Euro artı KDV gibi bir finansmana ihtiyaç duyulduğunu belirtmiş "Buranın yatırım planı izni daha yeni çıktı.

2020'nin ilk haftalarında onaylanıp ilan edilmesini bekliyoruz. Akabinde finansman çalışmalarımız sürecek" demişti. Ancak ocak ayının ilk haftasında gereken onayın alınamadığı ortaya çıktı.

10 km'lik Haliç hattı

Hazine'nin onay vermediği diğer hat ise 10 km'lik Alibeyköy-Eyüpsultan-Eminönü tramvay hattı.

Eminönü otobüs durakları alanından başlayan güzergah, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp-Teleferik, Eyüp Devlet Hastanesi, Silahtarağa İstasyonu ile Sakarya Mahallesi İstasyonuna Haliç kıyısından geçerek, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy metro İstasyonu ile devam edip ve Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonunda son buluyor.

Geçtiğimiz haftalarda hattın şantiyesinde inceleme yapan İmamoğlu, "Ek kaynak konusunda çalışıyoruz. Burayı 2020'ye hazır etmek istiyoruz" demişti.

Yenidoğan-Hastane hattına da onay yok

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli hattı bağlantılı Yenidoğan- Hastane Hattı da kredisine Hazine'nin onay vermediği hatlar arasında yer alıyor.

6,95 kilometrelik hat Hastane, Sarıgazi, Aydınlar, Güngören, Taşdelen, Yenidoğan istasyonlarından oluşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AK TROLLERE...15 Ocak 2020 10:48

    bak şu AKP trollerine dersin ki hepsi ekonomist, hepsi hazineci bulmuşlar önlerinde klavyeyi bilgiçlik ve ukalalık taslayıp duruyorlar, kendilerine ait patentli sıfatlarını da başkalarına yamamaya çalışıyorlar, yalan desen sizde, düzenbazlık desen sizde, ikiyüzlülük desen sizde, yaptıklarınız ortada memleketi betona gömdünüz, faturayı da millet ödüyor,  

  • ne verecen15 Ocak 2020 03:15

    ağlıyarak konuşma efendi ayaklarıyla konuşuyorsun.git tatiline yada hdp tebrik et

  • chp her şeye karşı 15 Ocak 2020 00:27

    Hani herşey çok güzel olacaktı. Her şey güzel olacaktıysa sizin AKP belediye başkanlarından daha fazla hizmet yapmanız ve proje üretmeniz gerekirdi ama sonuç= kocaman pkk savunucusu, mağdur edebiyatçısı, yalan makinası, hizmetlere karşı canavar kesilme, burnundan büyük işlere burnunu sokma,

  • Er kişi15 Ocak 2020 00:24

    Bu habere yorum yazan CHP'li troller şimdi yorumlarını silemiyor. Çünkü bakanlıktan açıklama geldi.

  • Kartal14 Ocak 2020 23:56

    Madem hıc bır yerden para bulamıyorsun gıt partının bankası iş bankasından al onlardamı vermıyor ıs yapacak adam cozum uretır sorun degıl sende ıs yapma nıywtı yokkı ımam oglu

  • Bi fikir14 Ocak 2020 22:56

    Soy adını değiştirmişti bu bu başkan imam oğlu yerine yalan oğlumu koysaydı acaba

  • gerçek.14 Ocak 2020 22:47

    çantaylamı istemiş. geliyor al.

  • abdullah14 Ocak 2020 22:26

    Hazine ve Maliye Bakanlığı "Bu yılın Ocak ayında İBB'nin bakanlığımıza sunulmuş ya da reddedilmiş herhangi bir kredi onay talebi olmamıştır" yanıtını verdi..... tam bir yalan makinesi değil yalan makinelisi

  • abdullah 5314 Ocak 2020 22:12

    tam bir ahlaksız haber anlayışı hazinenin onay vermediği 3 metro projesi ibb yönetimi hazine onayı olmadan kredi alabilir. bu projeler onaylı ve devam eden projelerdir. krizler seçimler derken ara verilmiş nerdeyse %50 leri tamamlanmış projeler.

  • abdullah14 Ocak 2020 22:06

    “Şunu büyük bir özgüvenle söylemek istiyorum. Hazine garantisi olmadan, ucuz maliyetli ve uzun vadeli krediler kullanabilen, güçlü bir mali yapıya sahibiz” ifadesini kullanan Mevlüt Uysal, “Hizmet ve yatırım yapma kapasitemiz sürekli artıyor. Sorunlara teslim olan değil, çözüm üreten bir yönetim anlayışına sahibiz. Mazerete sığınmıyoruz. ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ diyoruz” dedi.    ... önceki yönetim ve şimdi arasındaki fark bahaneci çıktı meydane döndürüyor merdane nerde mert anee?

  • abdullah14 Ocak 2020 21:55

    bu kafalarla birşey başarılmaz. kredileri çarçur eder şarkıcılara dansözlere verirler borç hazineye kalır. hazineden neden güvence isteniyorki daha önce öyle mi yapılıyordu araştırmak lazım şayet öyle oluyoridiyse adamlar haklılar güvence verilmeli ama gelen kredi kuruş kuruş takip edilmeli heykele dansöze teröre gitmesi engellenmeli

  • abdullah 5314 Ocak 2020 22:14

    ibb 2018 bütçe sunumu mevlut uysal bilançomuz sağlam hazine onayı olmaksızın belediyemiz kredi kullanabiliyor. diyor ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

  • KADİR ŞİMŞEK14 Ocak 2020 21:51

    Gören de gerçekten hizmet etmek istiyor sanır. O metroları oraya kadar sen mi yaptın. AK parti İMF ye borçlanmadı ya şimdi bu akılllı IMF'nin Türkiye ayakları Türkiyeyi ipleri elinde olan insanlara borçlandıracaklar. Sen önce engellediğin bütcesi ayrılmış metro projelerini engellemeyi bırak.

  • Serif16 Ocak 2020 02:58

    Senmiyaptın yoksa babanmı

  • İstanbullu14 Ocak 2020 21:51

    Sn. İmamoğlu, yap, işlet ve devret projesi olmadığı, hak edilerek sağlanan kredi ile halkın sırtına yüklemeden doğru olarak yapılan bir hizmet olacağı için hazine yönetiminden destek göreceğinizi pek zannetmiyorum. 

  • ...14 Ocak 2020 21:25

    milletin vergisini simit fırınlarına ziraatbankasını ortak edenlere.. akepli vekillerin batan avmlerini değerinde alan ziraatbankasına durumu anlat. Halkın milletin faydasına AKP nin krizden dolayı durdurğu metroların devamını yapacam de... sonu çda o metro inşaatlarıekonomik sorunlardan dolayı akp dönemınde durduruldu. şimdi daha ucuza kaynakla chp tarafından devam ettiriliyor.Hizmetin maliyeti olmaz.sonuçta kundakdaki bebek de o metro hattından faydalanıyor hemde ucuz ucuz bedabaya yakın. haa daha iyi porje daha ucuz proje ile aynı ulaşım hattı çözülecekse o proje yapılsın.

  • Efe14 Ocak 2020 20:57

    Sen erganon projesine karsı cık o senin projenı onaylansın o ne guzel tam bir chp aklı o devirler gectı artık ne ekersen onu bıcersın

  • A14 Ocak 2020 21:13

    yahu anladık chp yi kötülüyorsun da yani bu kadar saçmalamak zorundaıydın be adam? önünde klavye olan ağzına geleni söylüyor, git biraz kitap oku da kendini geliştir biraz.

  • SEÇMEN14 Ocak 2020 20:56

    '' Halka hizmet Hakk a hizmettir''  yalanıyla yıllarca milleti kandıranların gerçek yüzleri bu işte...  arkasında çıkar ve rant olmayan bir hizmet akp için yok hükmündedir, kendi yandaşlarına adrese teslim ihale ettikleri ihalelerin sonuna kadar arkasında durdular, sonra da çıkıp biz hizmetkarız dediler, bu halk sizin gerçek yüzünüzü bu vesileyle görmüş oldu.

  • gobel6614 Ocak 2020 20:51

    Hazinenin borcu sanamı soruluyor, vermiyorsa bir nedeni vardır. Sen samimiysen ihalesi yapılıp bütcesi ayrılan şehir hastahanelerine giden tranvay projelerini tamamla.

  • seçmen14 Ocak 2020 20:38

    AKP nin hizmet edebiyatı büyük bir yalandan ibarettir.  ucunda rant olmayan hiç bir projeye yanaşmazlar. Kendilerinin başlattıkları projelere onay vermemeleri tam bir komedi, gülünç duruma düştüklernin farkında değiller, bu tam bir hazımsızlık,  sözümona  CHP yi zor duruma düşürecekler...  kendi biletlerini kestiklerinin farkında değiller.

  • seçmen15 Ocak 2020 11:04

    bozkurt o rantın kimin cebine gittiği önemli, bak bakalım AKP nin hizmet diye yap işlet devret yöntemiyle yaptığı projelerde bu ranttan kimler faydalanmış, sen faydalandın mı? 

  • Bozkurt14 Ocak 2020 22:50

    Hizmetin olduğu her yerde rant vardır. Hizmet demek yatırım demek .CHP li başkanların hizmet yaptığı yatırım yaptığı yerler değer kazanmyormu.Rant olmasın diye hizmet olmasın yatırım olmasın o zaman.İşiniz gücünüz çamur at izi kalsın

  • BİR DOST14 Ocak 2020 20:59

    CHP sporluların herkesi kendi gibi sanmaları, aslında kendilerini ele veriyor. Daha dün gündemde CHP sporluların rüşvet kavgası vardı daha devam ediyor.

  • Vatandaş 14 Ocak 2020 20:32

    Bu adam sadece konuşuyor ya, başka bişey yaptığı yok.

  • misafir14 Ocak 2020 20:49

    adam kredi bulmuş hizmet verecek ancak senin AKP liler  hizmeti engelliyor,  kendi çıkarlarını halkın ve kamunun önünde gören  bir AKP var. ama bilin ki istanbul halkı bu ihanetin bedelini size ödetecektir. 

  • Bika14 Ocak 2020 19:33

    Rant projelerine onay veriyorlar.

  • ...14 Ocak 2020 19:25

    Millete hizmeti engelleyen.. benim gözümde vatan hainidir. İsimleri açıklayınız lütfen. bu kanı bozukları bilelim.

  • BİR DOST14 Ocak 2020 22:01

    İsimleri açıklıyorum bladerim yaz; İmamov ve tüm CHP sporlular.

  • KOMİK14 Ocak 2020 20:44

    ahmet saçmalama istersen,  Trollük yapmak uğruna gülünç duruma düşme, tutarsızlık tam da senin zihniyetine sahip olanlar, bu üç projeyi AKP başlatmamışmıydı, şimdi ne oldu da kıvırıyorsunuz dansöz gibi?  

  • Ahmet çevik14 Ocak 2020 19:55

    Hazine sizin krediye garanti verdiği zaman da "devletin borcu artıyor" diye yaygarayı koparıyorsunuz. Tutarsız herifler!