Erdoğan: Rejim ateşkese uymazsa daha ağır karşılık veririz

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır şekilde üzerlerine gitmekten de asla kaçınmayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuşmasını gerçekleştirdi.

'Korona virüsü' konusuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda tetkikler sonucunda koronavirüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi olan bu vatandaşımızın bu vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi de şu anda izlemeye alınmış durumda." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan korona virüs açıklaması! Türkiye'de ilk vaka

"İdlib'de yürüttüğümüz operasyonlar kararlılığımızın bir ifadesidir"

Erdoğan, "Türkiye’nin İdlib’de bir ay boyunca fiilen yürüttüğü operasyonlar ve başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı, sınırlarımıza dayanan tehditlerin önüne geçme kararlılığımızın bir ifadesidir." diye konuştu.

İdlib'e 'Bahar Kalkanı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de sağlanan ateşkese ilişkin, şunları kaydetti:

"Rejimin ve onunla birlikte çalışan mezhepçi milislerin ateşkese ne kadar bağlı kalacakları belirsizdir. Daha şimdiden ufak tefek de olsa ateşkes ihlalleri yaşanmaya başlanmıştır. Rusya tarafıyla, vardığımız anlaşmaya uygun şekilde bu gelişmeleri paylaşıyor ve tedbir alınmasını bekliyoruz."

İdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama

"Rejim ateşkese uymazsa daha ağır bir karşılık veririz"

"(Suriye'deki gözlem noktaları) Buralara yapılacak en küçük bir saldırıda karşılık vermekle kalmayacak, çok daha ağır mukabelede bulanacağız." diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rejimin ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattına yaptıkları yığınakları yakından takip ediyoruz. Verdiğimiz söze, karşı taraf da aynı hassasiyeti gösterdiği sürece sonuna kadar bağlı kalırız ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır şekilde üzerlerine gitmekten de asla kaçınmayız."

İdlib'de ateşkese rejim ihlali

"Bu milletin evlatları hiçbir zaman zalim Esad'in korumasına muhtaç değildir"

Erdoğan, "Türk askeri, bu milletin evlatları hiçbir zaman zalim Esad'in korumasına muhtaç değildir, bunu böyle bil Bay Kemal." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, geçici ateşkesi ve buna bağlı anlaşmaları rejime veya terör örgütlerine gücü yetmediği için değil İdlib'deki krize tüm taraflar açısından makul, uygulanabilir ve südürülebilir bir çözüm yolu bulunabilmesi için yaptığını belirtti.

Erdoğan, "Milletimizin birlik ve beraberlik iradesini, ülkemizin mücadele azmini kırmaya yönelik saldırıların koçbaşlığını CHP'nin başındaki zat yapmaktadır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’ya YPG veya SDG etiketi yapıştırmakla, gerçeklerin ortadan kalkmadığını ve akikatlerin üzerinin örtülmediğini vurguladı.

"Türkiye, PKK'yla mücadele eder, CHP 'arkadaşlar' diyerek teröristlerden yana olur"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP kürsüsünden sorumsuzca konuşmakla devlet yönetimini birbirine karıştıran sadece cahil değil aynı zamanda densiz zatla karşı karşıyayız. Türkiye, vesayet zincirlerinden kurtulmak için çalışır, CHP vesayetin sözcülüğüne ve avukatlığına soyunur. Türkiye, PKK'yla mücadele eder, CHP 'arkadaşlar' diyerek teröristlerden yana olur."

BM'den Yunanistan'a mülteci tepkisi

"Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik muameleleri tam anlamıyla barbarlıktır"

Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik tavrına değinen Erdoğan, "Hayatlarını kurtarma ve çocuklarına daha iyi bir gelecek kurma dışında amacı olmayan masumların üzerine ateş açılması, gaz bombasından kaynar suya kadar her türlü insanlık dışı muameleye maruz bırakılmaları kelimenin tam anlamıyla bir barbarlıktır."

NYT: Yunanistan'an sığınmacılara insanlık dışı muamele