Deutsche Bank hisseleri neden düşüyor?

Hisse senedinin fiyatının son beş ayın en düşük seviyesine yaklaştığı Deutsche Bank'ın geleceğinin Silicon Valley Bank'ın kaderi gibi olması endişesi artarken Almanya Başbakanı Scholz, korkulacak bir durumun olmadığını açıkladı

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, tahvillerinin kredi risk primindeki (CDS) keskin artışın etkisiyle düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Bankanın tahvillerinin CDS maliyeti, son üç günde yaklaşık yüzde 35 artarken, hisse senedinin fiyatı ise son beş ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Deutsche Bank'ın önemi

Deutsche Bank, geçen sene sonunda yaklaşık 1,337 trilyon euro ve yaklaşık 1,448 trilyon dolar toplam varlığı ile Almanya'nın en büyük kredi kuruluşlarından biri.

58 ülkede yaklaşık 85 bin personel istihdam ediyor ve finansal istikrarı korumak amacıyla düzenleyicilerin yakından takip ettiği 30 küresel sistemik öneme sahip bankadan biri.

JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. gibi Deutsche Bank da hane halklarına ve işletmelere kredi veriyor, şirket birleşmeleri konusunda danışmanlık yapıyor ve büyük yatırımcılar için menkul kıymet alım satımına kadar birçok konuya rehberlik hizmetleri sunuyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Deutsche Bank hisselerinde sert düşüş

Deutsche Bank: Wall Street borsaları yüzde 25 düşecek

Jeremy Siegel: SVB’nin iflası piyasalar için olumlu olabilir

SVB, 'madendeki kanarya' mı?