Buffett ucuz hisselere yöneldi

Virüse karşı yüksek risk grubunda bulunan ve 128 milyar dolar nakdin üzerinde duran ve boğa piyasasının temsilcisi olarak görülen Warren Buffett, iyice ucuzlamış hisseler için sıraya girdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Berkshire Hathaway’in sahibi efsane yatırımcı 89 yaşındaki Warren Buffett virüsün ABD’ye yayılmasından beri sessizliğini koruyor.
Buffett, kriz öncesi borsa fiyatlarının aşırı şiştiğini belirtmiş ve 128 milyar dolar nakitte kalmıştı. Virüs Buffett için aradığı ucuz hisseleri alma fırsatı yaratmış olabilir. Wall Street Journal’da geçtiğimiz günlerde yer alan habere göre Buffett da dahil olmak üzere birçok finansal alıcılar iyice ucuzlamış seyahat, konaklama ve eğlence hisselerini toplamak için sıraya girdi.

Finans merkezi olan New York salgının da yeni merkezi haline gelirken Buffett’ın memleketi Nebraska da bile bilinen hastalıklı insan sayısı 200’ü geçti.

Buffett Agustos ayında 90 yaşına girecek. Yaşı ve 2012’de geçirdiği prostat kanseri tedavisi nedeniyle virüse karşı yüksek risk grubu içerisine giriyor. Güvenlik nedeniyle Buffett, yüzyüze görüşmelerden kaçınıyor olabilir. Kimse virüse yakalanan en zengin insan olmak istemez.

Yatırımcılar arasında Buffett, piyasa iyimserliğinin ve boğa piyasalarının temsilcisi olarak görülür. 2008 ekonomik krizinde ve 2010’da Buffett sağ kolu Charlie Munger’le beraber yatırımcıları rahatlatacak açıklamalar yapmaktan çekinmedi.

Berkshire’ın tuttuğu hisseler ABD ekonomisinin özeti gibidir. Havayollarından bankalarda, marketlerden hızlı tüketim mallarına hatta teknoloji devleri Amazon ve Apple gibi birçok sektörde faaliyet gösteriyor.

Şirketin ilk çeyrek raporları yayınlanmadığı için hangi hisseleri alıp-satmadığı bilinmiyor fakat değişmediğini varsayarsak tuttuğu hisselerin toplam değeri 70 milyar doların üzerinde düştü. Berkshire’ın hisseleri ise %18 düştü.

Berkshire, mayıs ayında Omaha’da yapılacak olan yıllık hissedarlar toplantısının iptal edildiğini açıkladı. Virüs nedeniyle küresel olarak birleşme ve satın alma faaliyeti bu yıl % 24 azalırken, ABD'de % 31 düştü.

Buffet borsa yerine neden nakite geçti

Warren Buffett’ın kriz bilançosu

Buffett'in şirketinde Bill Gates'in yerine kim gelecek