BTP Genel Başkanı Haydar Baş korona virüsten hayatını kaybetti

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Haydar Baş ve ailesinden 8 kişinin korona virüs testleri pozitif çıkmıştı. 4 gündür özel bir hastanede tedavi altında tutulan Baş, bu sabah Trabzon'da hayatını kaybetti

BTP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Lütfullah Önder, dün akşam, Haydar Baş'ın 4 gündür tedavi altına tutulduğu hastanede yoğun bakıma alındığını açıklamıştı. Önder, yaptığı yazılı açıklamada,

"Bugün itibariyle solunum desteğine ihtiyaç duyması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştır. Ömrü mücadele ile geçen Sayın Genel Başkanımızın korona virüs ile olan mücadeleyi de en kısa sürede kazanıp sağlığına kavuşacağına inancımız tamdır. Sayın Genel Başkanımıza geçmiş dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz. Sayın Genel başkanımız ile birlikte ailesine, teşkilat mensuplarımıza, tüm sevenlerine ve yüce Türk milletine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz." ifadelerini kullanıştı.

73 yaşında BTP liderinden bu sabah acı haber geldi. Trabzon'da özel bir hastanede ailesiyle birlikte tedavi altına alınan tutulan Baş, bugün hayatını kaybetti.

Haydar Baş kimdir?

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından; 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

Profesörlük unvanına sahip

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını “Veda Hutbesinde İnsan Hakları” konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve başlamıştır. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek “İslam ve Hz. Mevlana”, “Tasavvuf Tarihi”, “Din Sosyolojisi” ve “Din Psikolojisi” konularındaki tezleri neticesinde “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden almıştır.

9 yıldır Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Sayın Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde vazifesini sürdürmektedir.

Haydar Baş yoğun bakıma alındı

Haydar Baş ve ailesi korona virüse yakalandı