Borsalardaki yükseliş ayı piyasası tuzağı mı?

Korona virüsün ekonomiye olan etkileri hissedilmeye devam ederken borsalardaki yükseliş sürüyor. Piyasa uzmanları ise bu ralliye şüpheyle yaklaşıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalardaki yükseliş pek çok yatırımcı için iyileşme işareti olarak gösterilirken bu yükselişin ayı piyasası tuzağı olduğuna inanan piyasa uzmanlarının fikirleri de dikkate değer kalmaya devam ediyor. CNBC’ye konuşan Piyasa Uzmanı James Bianco, nisan ayında küresel piyasalarda gerçekleşen rallinin çökeceğine dair bir öngörüde bulundu. Bianco’nun bu sonuca ulaşmasının sebebiyse yatırımcıların ayı piyasasına göre hareket etmesi.

Bianco çarşamba günü verdiği röportajda, "Mart ayı düşüşlerinden bu yana piyasanın çok yükselmesini anlayabiliyorum. Ama piyasada gördüğüm şey, uzun ayı piyasalarında elde ettiğiniz ilk ralli türüne çok benzeyen bir trend dışı fiyat hareketi yükselişi" dedi.

Bianco geçen ay, korona virüs kargaşasının 2008 krizinden daha kötü olacağı konusunda uyardı. Mart ayı başlarında piyasalardaki yükselişe rağmen Bianco tüm parasını nakde çevirdi.

S&P 500 bu ay %14’e yakın bir yükseliş gösterdi. olduğunu. Eğer trend devam ederse, endeksin 1974'ten beri en iyi performansı olacak. Dow Jones aynı süreçte %12'den fazla arttı ve Ocak 1987'den bu yana en iyi aylık performansı için umut veriyor.

S&P 500’ün bu yazın sonunda tekrar 2.200 seviyelerine düşeceğini belirten Bianco, “Bu bir gerçeklik olacak. Çünkü piyasaların kritik bir zamandan geçtiğini fark edeceğiz” ifadelerinde bulundu. Bianco ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte hayatın normale dönmeyeceğinin ezici bir şekilde farkına varılacağını belirtiyor.

Bianco, "Piyasalar anında yeniden başlayacağımızı ve hepimizin 2019'daymış gibi davranacağını düşünüyor. Tıpkı ekonomi açılınca hepimiz bir sonraki treni bekleyen 500 kişiyle birlikte metro platformunda duracağımızın sanılması gibi" diyerek normal hayata geri dönüşün çok daha sancılı olacağının altını çiziyor. Piyasa uzmanına göre ABD Merkez Bankası’nın agresif politikalarına rağmen geri dönüş süreci oldukça sancılı geçecek.

Ekonomide düşük bir büyüme ortamından geçildiğine dikkat çeken James Bianco piyasaların şu anki süreçte kendisini fazlaca aştığını ifade ediyor. “Boğa piyasasına başlamak için tamamen hazır olmadan önce çok fazla değişiklik yapmamız ve ekonominin çok fazla evrim geçirmesi gerekiyor.”

Vadeli endekslerde gündem Avrupa Merkez Bankası

 

Bitcoin pandemi krizindeki kayıplarını toparladı

 

AB ekonomisi Kovid-19 nedeniyle yüzde 3,5 küçüldü

 

İspanya ekonomisinde 50 yılın düşüşü