Borsalarda düşüş devam eder mi? Bundan sonra ne olacak?

Dünya borsalarının 2008 krizi sonrası en kötü haftası geride kaldı. Dow Jones %12 düşerken S&P 500 %11 düştü. Borsalardaki düşüş devam edecek mi?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs Çin dışında yayılmaya başladıktan sonra pandemi olacağı korkusu piyasaları sardı. Yatırımcıların zararı trilyonları buldu.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri 2008 krizinden sonrası en kötü haftasını geçirdi. Dow Jones endeksi %12 düşerken S&P endeksi %11 düştü.

Wall Street’in tarihi sarsıntısı, korona virüsün küresel ekonomiyi ve şirketlerin birinci çeyrek karlarını düşüreceği beklentisi üzerine geldi. Çin'deki vakaların sayısı artarken, virüs Güney Kore, İtalya ve İran’a yayıldı. Ayrıca virüsün ABD’de yayılacağı endişesi piyasaları etkilemekte.

Bundan sonra ne olacak

Cnbc’deki yazıya göre piyasa uzmanları bu geri çekilmeden sonra bir dip işareti arayacak. Bu haftaki düzeltmeler hariç S&P 500 endeksi ikinci dünya savaşından beri 26 piyasa düzeltmesi geçirdi. Bu düzeltme dönemlerinde ortalama %13 düşerken, iyileşmesi dört ay sürdü.

Opportunistic Trader CEO’su Larry Benedict, hisse senetlerinin şu anda yatırımcıların yatırım yapacak kadar ucuz olduğunu söyledi. Dibi gördüğümüzü düşünen Benedict’e göre direk bir yükseliş gözükmese de piyasalar istikrar ve biraz yükseliş kazanacak.

Benedict hisse senetlerinin çok ucuzladığını Exxon Mobil üzerinden örnek vererek gösterdi. Exxon Mobil 52 haftalık en yüksek seviyesinden %40 düştü.

Yine de Cboe Vest Genel Müdürü Jeff Chang, yatırımcıların temkinli olması gerektiğini düşünüyor.

Tekrar hisse almak için bu sinyali bekleyin