Borsalar Biden zaferine odaklandı

ABD başkanlık seçimi yaklaşırken yatırımcılar Joe Biden zaferine odaklandı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok analist yatırımcıların Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın kazanacağını düşündüğünü iletti.

Compass Point’in politika araştırmaları Genel Müdürü Isaac Boltansky, müşterilerinin ona demokratlar kazandığında ne olacağını sıklıkla sorduğunu söyledi.

Boltansky’a göre yatırımcılar en geç bu ayın sonunda veya Ağustos ayının başında seçim yarışına kanalize olup borsaların temel problemi ABD seçim yarışı haline gelecek.

Stratejist ayrıca ABD hükümetinin 4. faz teşvik paketini Agustos’un başında hayata geçirmesini beklemekte. ABD'de Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı küçük işletmelerin korunması amacıyla 349 milyar dolarlık Maaş Koruma Programı hayata geçirilmişti. Söz konusu kredi programı, "ABD tarihinin en büyük teşvik paketi" olarak nitelendirilen ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından 27 Mart'ta onaylanan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi kapsamında uygulamaya konmuştu.

Vital Knowledge’ın kurucusu Adam Crisafulli de borsaların yükselmesinin bir sebebi de Joe Biden zaferinin borsalar açısından kötü bir durum olamamasının etkisi olduğunu söyledi.

ABD’de Demokratlar seçimleri kazandığı zaman silah satışlarına yasak geleceği korkusuyla silah satışları patlar.

Günümüzde silah hisseleri tekrardan yükseliş trendinde. Mayıs ayında, Smith & Wesson hisseleri %85 yükselirken Sturm Ruger & Company hisseleri %22 arttı. Aynı dönemde S&P 500 endeksi %2,5 Dow Jones Sanayi Endeksi %1,7 arttı.  

Borsa İstanbul küresel piyasaları izliyor

Yatırımcıları borsalarda bekleyen riskler