E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıları borsalarda bekleyen riskler---

Yatırımcıları borsalarda bekleyen riskler

Yatırımcıları borsalarda bekleyen riskler
07 Temmuz 2020 - 09:55 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Jeffrey Gundlach, yatırımcıları dolar ve teknoloji hisseleri önderliğindeki rallinin borsalardaki riskleri artırdığı konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

DoubleLine Capital’ın kurucusu ve CEO’su olan ve tahvil yatırımlarıyla dikkat çeken Jeffrey Gundlach, ABD Merkez Bankası FED’in piyasaya pompaladığı likiditenin doların zayıflamasına neden olduğunu söyledi.

Gundlach’a göre yatırımcılar zayıflayan doların yarattığı risklere karşı yeterince önem vermiyor.

Stratejiste göre korona virüs krizi döneminde hükümet harcamaları kontrolden çıkarken doların negatif reel faizi olması nedeniyle para yurt dışına çıkmakta. Bununla birlikte DoubleLine Capital'ın CEO'su bir dolar krizinin yaşanması durumunda ABD'nin finansal hakimiyetinin kolayca kaybolabileceğini belirtti.

Borsalarda ikinci çeyrek rallisi geride kalırken Gundlach Yahoo News’e verdiği röportajda korona virüs riskleri devam ederken borsaların yükselmesini sebebini Facebook, Amazon, Apple, Google’ın çatı kurumu Alphabet, Netflix ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin rallisine bağladı.

6 dev teknoloji şirketinin haricinde ABD borsalarında kazançlarını artıran şirket olmadığını düşünen Gundlach, bu durumun son beş yıldır devam ettiğini söyledi.

Küçük çaplı şirketlerin kriz döneminde ayakta durmakta zorlanmalarına rağmen borsalarda büyük şirketlerin rallisiyle birlikte aşırı şiştiğini söyleyen Gundlach, bilançolar açıklandığında büyük bir düşüş görebileceğimiz konusunda uyarılarda bulundu.

Hisse senedi piyasalarında güçlü bir görünüm var

Küresel piyasalar ikinci dalga endişelerine rağmen yükseliyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ07 Temmuz 2020 11:43

    bizim borsaya bir şey olmaz.çünkü bizim borsamızın arkasında devlet (emeklililk fonları ) VE kücük yatırımcılar var.180 000 rahat oluruz.üç ay içinde.

  • ..07 Temmuz 2020 16:27

    180 olur muyuz bilemem de aşağı çakarken sert çakılabilir dikkatli olun