Borsada fiyatlar cazip hedef 3300 puan

Enflasyon, faiz artırımları, resesyon beklentisine rağmen borsalarda yükseliş sürüyor. Sene başına göre S&P 500 %23 prim yaptı. Yılbaşında 1.900 puan seviyesinde olan Borsa İstanbul 100 endeksi 2500 puanı geçti.


Fed sonrası yaşanan yükselişi boğa tuzağı olarak yorumlayan İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, şahin para politikasının ABD ekonomisini durgunluğa sokacağından endişe eden yatırımcıların acil çıkış kapısı arayışına girdiğini belirtiyor. Dünya’daki köşesinde, “Türkiye hisse senetleri ve kısa vadeli eurotaviller bu ortamda dolar bazında para kazandırmaz, ancak servetin korunması anlamında Türk lirası cinsi sabit faizli kıymetlere göre daha az kaybettirir” diye yazan Gürleyen’in piyasalarla ilgili tahmini ise şöyle:

“Hisse senedi ve tahvil değer kaybederken, dolar güçleniyor. Sene başına göre S&P 500 %23, on yıllık tahviller %12 gerilerken, dolar %10 yükseliyor.

Fed’in şahin sinyalleri sonrası ABD ekonomisinin durgunluğa girme ihtimali %35-%40 arlığına yükseldi. Yılın ikinci yarısında büyümenin yavaşlaması ve yeni istihdam yaratımının aylık 100 bin civarına gerilemesi bekleniyor.

Eğer ekonomi durgunluğa girmeden faiz artırım döngüsü atlatabilecekse, mevcut fiyatlamalar çok cazip. 2023 kar tahminlerine göre 15X fiyat kazanç ile pandemi sonrası görülen en düşük seviyeye yakınız. Durgunluğa girilecekse, ne uzunlukta ve sertlikte olacağına bağlı olarak 3.100 - 3300 arası seviyeleri tartışırız.”

Dev şirketler kripto paradan kaçıyor

Bitcoin son iki yılın en düşük seviyesinde

Altın fiyatları ne durumda?

Tahvil piyasalarında satış baskısı artıyor

Bernanke: Bir resesyon yaşanma ihtimali var

Piyasaların yeni kâbusu: FOHO