E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDev şirketler kripto paradan kaçıyor---

Dev şirketler kripto paradan kaçıyor

Dev şirketler kripto paradan kaçıyor
19 Haziran 2022 - 14:31 borsagundem.com

Bitcoin ve Ethereum'daki büyük çöküş tüm hızıyla devam ederken kripto tabanlı iş modelleri olan veya sektörde kripto paraya büyük yatırım yapan dev şirketler zarar etmeye başladı.

Kripto piyasası Bitcoin’in 20 bin doların altına sarkmasıyla zor günler yaşıyor. Riskli yatırım aracı olarak görülen ve yüksek oynaklık, denetimsizlik gibi sorunlar nedeniyle güvenli araçlar arayan yatırımcıların uzak durduğu kripto para piyasasında işler iyi gitmiyor.

Merkez bankalarının para musluklarını kısmaya başlamasının ardından kripto paralarda süren çöküş iyice hızlandı. Mayıs ayında piyasanın yaşadığı Luna ve Terra şoklarının ardından kriptolar, son olarak Fed başta olmak üzere başlıca merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya gitmesiyle birlikte çökmeye başladı.

Kritik sınır olarak görülen 20 bin doların altındaki düşüşü devam eden lider kripto para Bitcoin’in yanında, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’da da 1000 doların altındaki düşüş hafta sonu devam etti.

Bitcoin’in kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı günden bu yana kripto piyasasının üçte ikisinden fazlası olan yaklaşık 2 trilyon dolar piyasadan silindi. Bitcoin ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67 bin 802 dolardan yüzde 70’den fazla değer kaybederek 19 bin dolar seviyelerine geriledi.

Sözcü'deri habere göre kripto piyasasındaki büyük çöküş ise kripto tabanlı iş yapan veya kripto paraya büyük yatırım yapan şirketleri de etkisi altına aldı. Bitcoin ve Ethereum’daki çöküş nedeniyle kripto piyasalarında işlem yapan pek çok finans kuruluşu da zarar etmeye başladı.

ÜNLÜ ŞİRKET KÜÇÜLMEYE GİTMEK ZORUNDA KALDI

Geçtiğimiz hafta, Singapur merkezli bir kripto para borsası olan Crypto.com’un CEO’su Twitter’da şirketin “zor ve gerekli kararlar” aldığını belirterek işgücünün yüzde 5’ini işten çıkardığını duyurdu.

Ünlü NBA yıldızı Lebron James’in reklamlarında oynadığı ve 50 milyon müşterisi, 4 bin çalışanı bulunan platformun bu kararı, kripto işi yapan şirketlerin zarar etmeye başladığının da kanıtı oldu.

EN BÜYÜK KURUMSAL YATIRIMCI MİCROSTRATEGY ZOR DURUMDA

Aynı şekilde ABD’li yazılım şirketi MicroStrategy de Bitcoin yüzünden zor zamanlar yaşamaya başladı. MicroStrategy ilk olarak 2020 yılında Bitcoin satın almıştı. En büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı olan MicroStrategy, Bitcoin fiyatındaki gerilemenin acısını hissetti.

İzleme kaynağı Bitcoin Treasuries verilerine göre şirket, kasasında bulundurduğu 129 bin 218 Bitcoin’den 1,06 milyar dolar zarar etti. Bu hafta şirketin söz konusu rezervi oluşturmak için borç aldığı 205 milyon doları ödeyemeyeceği yönünde söylentiler dolaşmaya başlamıştı.

Bitcoin’in 21 bin dolara düşmesi halinde marj çağrısının tetikleneceği ve MicroStrategy’nin ek sermaye sunamaması halinde pozisyonunu kaybedeceğinden endişe ediliyordu.  CNBC’ye konuşan MicroStrategy CEO’su Michael Saylor  Bitcoin destekli bir kredi için marj çağrısı ile karşı karşıya olduğunu yalanladı. Marjin çağrısı, bir yatırımcının teminat olarak tutulan varlık tutarının minimum değerin altına düştüğü zamanda gerçekleşiyor.

Bitcoin son iki yılın en düşük seviyesinde

 

Altın fiyatları ne durumda?

 

Bitcoin’in düşüşünden en çok o etkilendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )20 Haziran 2022 08:20

    Kriptoları 2021-2022 de tanıyanların yorumları :D siz goldaş alın, + 100 kar,i altın üzerine bir şirket :D dünya ihracatı var : ))

  • Sözün özü19 Haziran 2022 19:49

    Yakında filmi çekilir. O da para kazansın...... Kriptolar iyidir,,,, Yakında şarkısı da yapılmalı...... Eksik yeri kalmamalı.... KİTABI DA YAZILMALI,,,,,,,,OKULLAR DA TEZİ HAZIRLANMALI......... (6)  (A)  :'(  :o)  kriptonun profosörü de olmalı,,,,,,, TATLISI .ÇORBASI YEMEĞİ DE UNUTULMASIN.....

  • Bik19 Haziran 2022 19:37

    27 Temmuz'da  TSİ 21'de FED'in en az 50 en fazla 100 baz puan faiz artışını açıklayacağı beklentisi var, kriptoların aşağı yönlü yolu uzun.

  • Gitsin19 Haziran 2022 22:05

    Cahennemin dibine kadar yolu var.

  • Batsın19 Haziran 2022 16:44

    Yüzde 70 düşüş demek bir çoğunun batması demek zaten battılar sadece zaman kazanmaya çalışıyorlar çok yakında bu sinemada batıkcoin arkadan soken token ahalisi gelecek karşılıksız bir cacık olmayacak işler.