Bitcoin Mart ayında 30 bin dolara ulaşabilir mi?

Kripto para piyasalarında ralli hız kezse de yatırımcıların umudu tükenmiş değil. Analistler, Bitcoin’in Mart ayında yükselişe devam edebileceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yılbaşından bu yana süren ralli hız kesmişe benziyor. Bunda yatırımcı hissiyatının Fed’in faiz artırımlarına devam edeceği mesajı vermesiyle olumsuza dönmesinin etkisi bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yine de yatırımcıların rallinin devam edeceğine yönelik inancı tam. Analistler de Bitcoin’in ABD borsalarından ayrışmayı sürdüreceğini ve sene başından bu yana verdiği yüksek kazancı sürdüreceğini düşünüyor.

Mart ayında 30 bin dolar seviyesi mümkün mü?

Coinpedia’dan Sohrab Khawas’ın haberine göre, Bitcoin analisti ve yatırımcısı Michael van de Poppe, yakın zamanda mevcut piyasa çöküşünün ortasında Bitcoin fiyat tahminini güncelledi. En son güncellemesinden bu yana Poppe, piyasanın mevcut durumunu tartıştı ve önümüzdeki haftalarda Bitcoin'e ilişkin görünüm hakkında bazı bilgiler verdi.

Yılbaşından beri kripto piyasalarında yükseliş eğilimi yanlısı olan Poppe, daha önce 35-40 bin dolar bandına doğru bir rahatlama rallisi öngörmüştü. Son fiyat düşüşü sonrası ise Bitcoin’in birkaç önemli direncin üstesinden gelmek için mücadele ettiği görülüyor.

Önemli bir direnç: 200 haftalık hareketli ortalama

Van de Poppe analizine kripto piyasasının şu anda 200 haftalık hareketli ortalamayı reddettiğini belirtiyor. Bitcoin'in kırmak için mücadele ettiği kilit bir seviye olan 200 haftalık hareketli ortalamadan geri dönmesi endişe verici olsa da, van de Poppe, haftalık grafikte bir yükselişe dikkat çekiyor. Van de Poppe’un analizine göre, Göreceli Güç Endeksi (RSI), Bitcoin'in dibe vurmuş olabileceğini gösteren güçlü bir yükseliş sapması gerçekleştiriyor.

Piyasa olgunlaşıyor

Yakın geçmişi değerlendiren van de Poppe, Bitcoin'i 20.000 dolardan 15.600 dolara düşüren Luna çöküşünde piyasanın önemli bir darbe aldığını belirtiyor. Van de Poppe’a göre bu çöküş, kripto piyasaları ve geleneksel piyasalar arasındaki korelasyonda bir tersine dönüşe neden olan USD endekslerinin rallisiyle aynı zamana denk geliyor.

Analist, mevcut gerilemeye rağmen piyasanın olgunlaştığına inanıyor ve bu da gelecekte benzer olayları göreceğimiz anlamına geliyor. Bununla birlikte, van de Poppe, Bitcoin’in mevcut değerinin düşük olduğuna da dikkat çekiyor ve bu da yukarı yönlü kazançlar için bolca yer olduğu anlamına geliyor.

Makro olaylara rağmen 40 bin dolara doğru ilerliyor

Van de Poppe, şu anda bir resesyon içinde olunmadığını düşünüyor ve bunun kısa vadede kripto para piyasaları için iyiye işaret olduğunun altını çiziyor. Van de Poppe’a göre ufukta çökmesi muhtemel emlak piyasası ve borç piyasaları gibi potansiyel krizler olsa da, bu olayların etkisinin ortaya çıkmasının muhtemelen altı ila on iki ay sürmesi bekleniyor.

Bu, piyasada hala biraz rahatlama olduğu anlamına geliyor ve bu da Bitcoin'in 40.000 dolara doğru yükselebileceğine işaret ediyor. Van de Poppe, Bitcoin'in 18.000 dolara düştüğü en kötü senaryoda bile bunun hala harika bir yatırım fırsatı olduğunun altını çiziyor.

Bitcoin makroekonomik gelişmelere karşı duyarsız

 

Bitcoin kritik seviyenin altında

 

Kripto paraların korkulu rüyası: Fed'in faiz politikası

 

Bitcoin fiyatı geriledi

 

Bitcoin yılbaşından bu yana uçuyor

 

Bitcoin'e enflasyon dopingi