Bitcoin için kader haftası!

70 bin dolardan 35 bin dolara kadar gerileyen ve tekrar 40 bin dolar denemesi yapan ancak başaramayan Bitcoin için, 30 bin dolar seviyesi yeniden dile getiriliyor.


Çin tamamen yasakladı, Rusya tedbirleri artırıyor, Kazakistan elektriği kesti, AB ülkeleri yeni tedbirler için hazırlık yapıyor. Geçen yıl rekor üstüne rekor kırarak milyonlarca yeni yatırımcı çekmeyi başaran kripto paralar için düzenleme dönemi başlıyor. Bu gelişmeler de 70 bin dolara kadar yükselen Bitcoin’i 35 bin dolar seviyesine çekerken diğer kripto paralarda da sert düşüşler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 35 bin dolar seviyesinden yeniden 40 bin doları deneyen ancak geçemeyen Bitcoin bu sabah saatlerinde 37 bin dolar seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Ancak önümüzdeki hafta ABD’den gelecek açıklamaların kripto para piyasasında yeni düşüşlerin önünü açacağı beklentisi ağırlık kazanıyor Beyaz sarayın önümüzdeki haftalarda ABD hükümetinin dijital varlıklara yönelik faaliyetlerine ilişkin bir kararname yayımlaması bekleniyor.

Beyaz sarayın planıyla ilgili bilgi sahibi olan bir kaynak, Barron's gazetesine kararnamenin, bir ulusal güvenlik bildirisi kapsamında yayımlanacağı bilgisini paylaştı. Borsagundem.com’un araştırmalarına göre, Başkan Joe Biden’ın bildirisiyle beraber uygulanabilir bir yasal sistem geliştirmek amacıyla bazı devlet kurumları, kripto, stablecoin ve NFT alanında inceleme yapmak için görevlendirilecek.

TOPARLANMAKTA ZORLANIYOR

Bitcoin (#BTC), yeni bir düşüşün yolda olduğuna dair fikir birliğinin güçlendiği cuma günü, 37.500 dolarda direnç oluşturuldu.

BTC/USD, Fed açıklamalarının ardından 35.500 dolara kadar geriledikten sonra toparlanma yaşasa da, boğalar eski pik fiyat seviyelerini hatırlamakta güçlük çekiyor.

Şimdi ise fonlama oranlarının negatif bölgede olması, piyasanın 30 bin dolar desteği civarına bir ziyaret daha beklediğini gösteriyor.

Kripto araştırma şirketi Delph Digital, yeni raporunda "Fonlama oranları, yatırımcılar Powell'in enflasyon ile mücadele planından ürktüğünden dolayı Fed toplantısı sonrası negatif bölgede daha da ilerledi" diye özetledi.

Bu arada birikimcilerin piyasadaki gelişmeleri izlediği ve pozisyonlarını koruduğu biliniyor.
Altcoin'ler de ise cuma günü Bitcoin'in adımlarını izledi ve çok sınırlı hareket gösterdi. Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin Ethereum (ETH), gün içerisinde yüzde 1,1 değer kazandı. Piyasadaki işaretler, mevcut durumda Ether'in lehine dönüyor gibi gözüküyor.

Bollinger Bantları'nın yaratıcısı John Bollinger, ETH pozisyonu oluşturmanın zamanının geldiğini düşünüyor.

Bollinger, "Dün gece deneme olarak biraz ETH aldım ve kripto için yakın, çok yakına stop koydum... Altı saatlik grafikteki model hoşuma gitti ve giriş yapacak seviye arıyordum" diye açıkladı.

Bitcoin 40 bin doları geçemedi

 

IMF'den 'Bitcoin' uyarısı

 

Kripto boğası borsalarda sert düşüş bekliyor