Bitcoin bir saçmalık açıklaması

Amundi baş yatırım sorumlusu Pascal Blanque Perşembe günü yaptığı açıklamada, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin bir "saçmalık" olduğunu ve finansal piyasalarda oluşan baloncukların bir belirtisi olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

LONDRA (Reuters) - Amundi baş yatırım sorumlusu Pascal Blanque Perşembe günü yaptığı açıklamada, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin bir "saçmalık" olduğunu ve finansal piyasalarda oluşan baloncukların bir belirtisi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 39.364 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin, Çin'in en büyük kripto para biriminin madenciliğini ve ticaretini azaltarak spekülatif ve finansal riskleri önleme çabalarını ikiye katlamasından sonra geçen ay %35 düştü.

Bir basın toplantısında konuşan Blanque, kripto para birimini "saçmalık" olarak nitelendirerek, bunun piyasalarda oluşan balonların bir belirtisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Blanque "Bitcoin, merkez bankalarını dijital parayı benimsemeye zorladığı için hatırlanacak" dedi ve hükümetlerin ve düzenleyicilerin nihayetinde "müziği durduracağını" da sözlerine ekledi.

Blanque, yatırımcıların Çin'in para birimi olan renminbi'ye maruz kalmalarını artırmalarının ve ardından kripto para birimlerini çeşitlendirmenin çok daha önemli olduğunu söyledi.

Biden Çin’li şirketlere yaptırımları genişletti

 

United Airlines, 15 jet anlaşmasıyla süpersonik seyahati geri getirmek istiyor

 

Kripto paraların çöküşünün gerçek nedeni