Berat Albayrak’ın açıklamaları o hisseleri hareketlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Bakan Albayrak’ın vergi indirimi açıklaması borsada üç sektörün hisselerinde hareketlenmeye neden oldu.

BORSAGUNDEM.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Vergi Denetim Toplantısı'nda yaptığı vergi indirimi açıklaması borsada işlem gören çok sayıda şirketin hisselerinde yükselişe neden oldu.

Albayrak, “KDV ve ÖTV indirimlerini devreye aldık. Konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18'den 8'e indirim uygulaması devam edecek. 1 Kasım itibariyle yıl sonuna kadar devam edecek. 2. kamu araçlarında yüzde 4'ten 2'ye indirimi devam edecek. KDV'de yüzde 18'den 8'e araçta da devam edecek. Beyaz eşyada da yıl sonuna kadar KDV'yi sıfıra indiriyoruz.

1600 CC'de TV'de 15 puan indirime gideceğiz. Ticari araçlarda KDV'de ise yüzde 18'den yüzde 1'e indiriyoruz. Çok önemli adımlar ekonomimizin daha hızlı ilerlemesi için yıl sonuna kadar bu adımları işleyeceğiz” dedi.

ÜÇ SEKTÖR HİSSELERİNDE HIZLI YÜKSELİŞ

Hazine ve Maliye Bakanı’nın yaptığı açıklamalar otomotiv, mobilya ve beyaz eşya sektörü hisselerinde yükselişe neden oldu.

Açıklamalardan sonra Doğtaş Kelebek hisseleri yüzde 9.5 oranında yükselerek 0.92 lira, Tofaş Oto Fabrika yüzde 8 yükselerek 21.96 lira, Yataş yüzde 12 yükselerek 3.98 lira, Doğuş Otoomtiv yüzde 9 yükselerek 4.69 lira, Ford Otosan yüzde yüzde 7.69 oranında yükselerek 60.30 lira, Arçelik yüzde 5 yükselerek 16.15 lira oldu. 

Bakan Albayrak açıkladı! ÖTV ve KDV indirimi

ÖTV ve KDV'de bomba indirimler! Albayrak açıkladı

2 hissede MKK başvurusu

 

Dolar yükselişe geçti

 

Borsa İstanbul'da indirim etkisi