Ayı piyasası kıyameti

Korona virüs nedeniyle düşen endeksleri toparlama için merkez bankaları bütün araçlarını kullanıyor. Fakat piyasaların ateşi bir türlü sönmüyor. Uzmanların tanımına göre bu kıyamet senaryosu gibi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kanada merkezli sermaye piyasası firması JonesTrading’in baş pazar stratejisti Mike O’Rourke ayı piyasası kıyamet senaryosunu (Bearmageddon) yaşadığımız yorumunda bulundu. Baş stratejist, ayı piyasası kıyamet senaryosunu, ekonomideki kolay para politikasının "maksimum seviyeye" çıkarılmasına rağmen hisse senetleri gibi varlık değerlerinin ise hâlâ pahalı olması şeklinde tanımladı.

O'Rourke müşterilere yazdığı bir notta, "Bu olayların birleşimi zehirli hale geliyor, çünkü yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) para politikasının iktidarsız hale geldiği yönündeki endişelerini dile getirmekte" ifadelerinde bulunuyor.

ABD hisseleri sert düştü! İşlemler durduruldu

 Pazar günü politika faizini %0 ile %0.25 aralığına çeken FED korona virüsün neden olduğu ekonomik çöküntüye çare olamadı. Baş stratejist, en dip noktanın Perşembe günü olduğunu sanmanın hata olduğu ve Pazar gecesi açıklanan kararın piyasaları daha kötüsüne hazırladığını söyledi. FED’in dahi çaresiz kaldığını vurgulayan O’Rourke "Hepimiz bir merkez bankasının tüm geleneksel ve konvansiyonel olmayan araçlarını hisse senedi piyasası desteklemek için bir aydan daha az bir sürede tüm zamanların en yüksek seviyesinde harcamasına tanık olduk” ifadelerine yer verdi.

Wall Street'i durduran tek şey devre kesmek

FED'in korumacı politikalarının bugünkü düşüşe zemin hazırladığını söyleyen baş stratejist piyasaların toparlanmak için fırsat bulamadığını ifade etti. O'Rourke yazısında, "Merkez bankası piyasalara düzelme fırsatı vermeden müdahale etmeye devam ediyor" eleştirisinde bulundu ve "Bu sadece piyasanın istikrara kavuşması için gereken süreyi uzatır" sözleriyle uyardı.

FED yanlış yere para saçıyor

 

Goldman Sach'tan felaket tahmini