Anel Telekom'un içi böyle boşaltıldı

Hakim ortak, halka açık şirketin en değerli varlığını kendisi alırken 54 milyon, başkasına satarken 100 milyon değerliyor. Hem de bu rakamlar bir yıl içerisinde değişiyor

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Otoritelerin gözü önünde halka açık bir şirketin içi boşaltılıyor, bilinçli olarak faaliyetsiz bırakılıyor. Patron cebini dolduruyor. Sesini duyuramayan, çaresiz binlerce yatırımcı ise varını yoğunu, onlarca yıl biriktirdiklerini borsada batırıyor. Daha sonra da 'lanet olsun' diyerek borsadan uzaklaşıyor.
Patron Rıdvan Çelikel ise yıllık 5 milyon euro kira geliri olan Anel İş Merkez'ini ele geçirmek için planını adım adım uyguluyor. Biz olan bitenleri yaklaşık 1.5 yıl önce gündeme taşımıştık...
Gelinen noktada binlerce yatırımcı, halka açık bir girişim sermayesi şirketi, parasını Türkiye'ye yönlendiren yabancı bir fon başta olmak herkes zarar etti.

Anel Telekom bilinçli olarak faaliyetsiz bırakıldı

PATRON CEBİNİ DOLDURDU, YATIRIMCI BATTI!

Kar eden tek kişi var o da patron Rıdvan Çelikel. Anel Telekom'u halka açtı, milyonlarca lirayı cebine indirdi. Daha sonra ortak satışı yaptı, yine milyonlarca lirayı cebine indirdi. İddialara göre Beykoz'da iki yalı aldı, yakınlarına şirketten araba tahsis etti. Şirketin en değerli varlığını yarı fiyatına şirketin içerisinden çıkardı. Şirketin bilinçli olarak faaliyetsiz bırakarak bugünlere gelmesine zemin hazırladı. Deyim yerindeyse, halka açık şirketi babasının çiftliği gibi kullandı. Şimdi de tek amacı iddialara göre Anel İş Merkezi gibi değerli bir varlığı değerinin çok altında bir fiyatla ele geçirmek. Bu yüzden şirketin hisselerinin değerinin düşmesi Rıdvan Çelikel'in işine geliyor. Son yapılan özkaynak değerlemesine göre 100 milyon lira değer biçilen Anel İş Merkezi'nin hala yüzde 47'si Anel Telekom'un elinde. Yani bugün tasfiye edilse şirketin kasasına 47 milyon lira girecek. Anel Telekom'un piyasa değeri yaklaşık 20 milyon liraya gerilemiş durumda. İki şirket birleştirilmek istense ayrılma hakkı kullanmak isteyenler için son bir aylık fiyat ortalaması baz alınacağından hisse fiyatındaki düşüş Anel Yapı'nın çoğunluk hissesini elinde bulunduran şirketin işine geliyor.

Anel’de yatırımcı perişan, patron zengin!

ŞİRKET BİLİNÇLİ OLARAK FAALİYETSİZ BIRAKILIYOR VE BU DURUM KAMUOYUNA BİLDİRİLMİYOR

Anel Telekomünikasyon 11.07.2014 tarihinde Anel Yapı'nın paylarının yüzde 7.5'lik kısmını elden çıkardığından dolayı 10.06.2014 tarihine kadar tam konsolidasyon uygulanıyor. Bu tarihten sonra da özkaynak değerleme yöntemi devreye giriyor. Eğer tam konsolidasyon yöntemi uygulanmaya devam etseydi, şirket faaliyetsiz kalmayıp Yakın İzleme Pazarı'na atılmayacaktı. Şirket bilinçli olarak faaliyetsiz bırakılıyor. Ve halka açık şirketin faaliyetsiz kaldığı kamuoyuna, binlerce ortağa bildirilmiyor.

Anel Elektrik'ten marka iadesi

KENDİSİ ALIRKEN 50, SATARKEN 100 DEĞERLİYOR

Daha da önemli bir ayrıntı ise Rıdvan Çelikel hakim ortak konumunda olduğu şirkete Anel Yapı'nın yüzde 7.5'ini 4 milyon liraya satıyor. Yani Rıdvan Çelikel, hakim ortak olduğu şirkete Anel Yapı'yı satarken Anel İş Merkezi'ni yaklaşık 54 milyon lira olarak değerliyor. Şirketin tamamının satışıyla ilgili süreç başladıktan sonra yani kendisi hisseleri aldıktan bir yıl sonra Anel İş Merkezi'nin değeri yaklaşık 100 milyon lira olduğu tespit ediliyor. Rıdvan Çelikel, hakim ortak konumunda olduğu şirkete hisse satarken 50 milyon lira, şirketi bir başkasına satmak isterken aynı binaya 100 milyon lira değer biçiyor. Bu rakamlar da bir yıl içerisinde değişiyor.

Sermaye Piyasaları Rıdvan Çelikel’in babasının çiftliği mi?

KAYYUMLA GENEL KURUL TOPLANTISINDA ŞİRKETİN İÇİNİN BOŞALTILDIĞINA DAİR DEYAYLAR

GENEL KURUL TUTANAKLARI 1 TIKLAYIN OKUYUN
GENEL KURUL TUTANAKLARI 2 - TIKLAYIN OKUYUN

GENEL KURUL TUTANAKLARI 2 DEVAM -TIKLAYIN OKUYUN
GENEL KURUL TUTANAKLARI 3 - TIKLAYIN OKUYUN
GENEL KURUL TUTANAKLARI 4 - TIKLAYIN OKUYUN
GENEL KURUL TUTANAKLARI 5 - TIKLAYIN OKUYUN

HER ŞEYİN BELGESİ ORTADA

Borsagundem.com o zamanda bu konuyu gündeme taşımış, İstanbul'da her yıl emlak fiyatları artmasına rağmen Rıdvan Çelikel'in Anel İş Merkezi'ne 3 yıldır değerleme yaptırmadığını yazmıştı. Haberimizden sonra değerleme yapıldı ve 100 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Ancak o değerleme yapılmadan önce Rıdvan Çelikel, hisseleri hakim ortağı konumunda olduğu şirkete satmıştı. İşte raporlar, şirketin yaptığı açıklamalar. Hepsi ortada... Şirketin içerisinin nasıl boşaltıldığına dair tüm detaylar 4.3.2015 tarihli kayyumlu genel kurul tutanaklarında mevcut.

Anel hisselerinde patron oyunu

AYNI İŞLEMLER ANEL MEKANİK'TE DE YAPILMIŞ

Bu arada, Rıdvan Çelikel'in Anel Elektrik üzerinden benzer bir işlemi 2013 yılında da gerçekleştirdiği ortaya çıktı. O dönemde Anel Mekanik'in yüzde 43 ortakları Bülent Açıkalın ve Daniel Levi. Anel Elektrik'in altında olan Anel Mekanik asansör işi yapıyor. Anel Mekanik'te yapılan işlemlerin neredeyse aynısı bugün halka açık şirket Anel Telekom'da yapılıyor. Anel Mekanik ortaklarının isyanı ve o şirketin içinin nasıl boşaltıldığına yönelik detaylar yarın borsagundem.com'da olacak.

Rıdvan Çelikel’e soruyoruz



Anel Genel Kurulu’nda ortaya çıkan gerçekler

 

Anel Telekom’da tarih tekerrür mü edecek?

 

Anel'e yanıtı mahkeme verdi

 

Anel'in gayrimenkulleri neden değerlenmiyor