Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

Bankacılık sektörü değerlendirmesi

30 Mayıs 2017, 07:10 - -

Bu hafta kısa kısa Bankacılık Sektörü hisselerini analiz etmek istedim. İlk olarak Akbank'la başlayalım. Uzun vadeli düşüş trendini yukarı doğru geçen hisse üçüncü dalga yükseliş hareketine başlayarak bir bir hedeflerine doğru ilerleme gücünü göstermiştir. En son hedef direnci olan 9.86 seviyesini iki kere test etmesine rağmen geçmekte başarılı olamamıştır. Üçüncü dalga yükseliş kanalı (yeşil) içerisinde hareketini sürdürmektedir. Bu kanalın aşağı kırılması halinde düzeltme dalgaları başlayacaktır. 9.33 destek seviyesi bu aşamada önümüzdeki günler önemini artıracaktır. Bir sonraki destek seviyeleri ise 8.92 ile 8.58 seviyelerinden geçmektedir.

Bankacılık sektöründe diğer hisselere oranla en zayıf performansı gösteren ve yatırımcısını hayal kırıklığına uğratan hisse Halkbank olmuştur. Tarihi zirvelerin görüldüğü bu günlerde çıkışa ayak uyduramayan hisse bakalım önümüzdeki günlerde nasıl bir performans gösterecek. Önümüzdeki günler eğer piyasanın daha yukarıda zirveler yapması bekleniyorsa ucuz kalması sebebiyle Halkbank hissesi sanıyorum bir miktar daha ön plana çıkarılacaktır.  Hisse geçtiğimiz haftalarda yaşadığı şoku atlatarak boşlukları kapatmış sonrasında oluşan üçgen formasyonunu yukarı doğru kırarak hedefine doğru ilerlemiştir. Önümüzdeki hafta kısa vadeli oluşan çıkış kanalı (mavi) etkili olacaktır. 11.70 desteği 13.20 direnci olan bu kanal yakından izlenmelidir. 12.44 seviyesinden geçen fibonacci desteği de etkisini gösterecektir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde bir sonraki direnç seviyesi olan 14'lere doğru hareket beklenebilir.

Son dönem yaşanan çıkışlarda tahtını İş Bankası'na kaptıran Garanti yara sarmaya çalışmaktadır. 2013 ve 2015 yıllarında yaşanan ikili tepe direncini yukarı doğru geçmeyi başaran hisse 10 seviyesinden geçen 3.dalga hedefi direncine yaklaştığında satıcıların çekiç darbelerine maruz kalmıştır. Son dönemde yaşanan çıkışlar esnasında oluşan uyumsuzluklar bariz bir şekilde dikkat çekmeye başlamıştır. Tepe değerleri birleştirdiğimizde oluşan direnç seviyesi (mavi) senedin önünde Çin Seddi gibi durmaya devam edecektir. 9.75-10 bölgesi yatırımcıların kar realziasyonu için fırsat kolladığı bölge olmaya devam edecektir. Aşağıda ise yukarı kırılan ikili tepe desteğine (turuncu) doğru geri çekilmeler 9.38 alım fırsatı olarak değerlendirilecektir. Yükseliş kanalı (kırmızı) bu aşamada gelecek hafta en çok dikkat edilecek teknik unsurlardan biri olacaktır.

Yukarıdaki grafik teknik analizde  tarihin nasıl tekerrürden ibaret olduğunun ispatıdır. 2011 yılında oluşan tobo formasyonunun büyük bir benzerinin 2016 yılında oluştuğuna şahit olmuştuk. Hatta birkaç sefer boyun çizgisinin geçtiği direnç seviyesini kırmaya çalıştığı sırada kalkışma, terör ve Moddy's not indirimi ile karşı karşıya kalmıştık. Bu yaşanan gelişmelere rağmen direnç seviyesini aşarak yukarı doğru çok sert hareketlenmeler yaşamış ve Bankacılık Sektörünün son çıkışında  en verimli hissesi olmuştur. 7.75'lerden geçen direnç seviyesi önümüzdeki günler etkisini göstermeye devam edecektir. Son dönemde yaşanan çıkışlarla da uyumsuzlukların artıyor olması kar realizasyonları için bahane yaratabilir.

Müthiş bir yükseliş trendi içerisinde hareketini sürdüren Vakıfbank 2013-2015 tepelerinin oluşturduğu baskıyı yukarı doğru kırdığında (mavi) çok sert tepkiler göstermiştir. Uzun vadeli yükseliş kanalının direncine yaklaşan hisse bu seviyelerde satıcıların etkisine maruz kalabilir. 3.dalga çıkış kanalı (yeşil) içerisinde yükseliş trendini devam ettiren hisse önümüzdeki günler bu kanal direnç ve desteği arasında gidip gelmeler yaşayacaktır. Geri çekilmelerde özellikle kanal dibinden geçen destek seviyesi alım fırsatları yaratacaktır.

Sektörün yükseliş performansına ayak uyduramayan hisselerin başında gelen YKB 2013-2015 yıllarında oluşan düşüş trendini (turuncu) yukarı kırmayı başarsa da yeterli etkiyi gösteremediği grafikten açıkça anlaşılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yükseliş trendlerinin öncü göstergesi olan YKB bu çıkışta isteksiz tavırları ile göze çarpmaktadır. Yükseliş kanalı (yeşil) içerisinde hareketin devam ettiğini son atakla birlikte önemli 3.dalga hedef direnci olan 4.58'lerin görüldüğünü ve satıcıların devreye girdiğini görebilmekteyiz. Bir sonraki 3.dalga hedef direncinin 5.40 seviyesinden geçtiğini hatırlatmak isterim. Daha önce Halkbank başlığı altında yaptığım yorumu burada da tekrarlamak isterim. Eğer borsada yükseliş trendi devam edecek ve daha yukarı seviyeler hedef alınacaksa geri kalmış bu tür banka hisselerinde mutlaka hareketlilik artacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster