E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da yukarı tepkiler görülebilir---

Borsa İstanbul'da yukarı tepkiler görülebilir

Borsa İstanbul'da yukarı tepkiler görülebilir
11 Temmuz 2014 - 08:45 borsagundem.com

Bu hafta hızlı yükseliş sonrası gelen satışları kar satışı olarak yorumlayabiliriz

FED tutanakları faiz artırımlarına ilişkin sinyal vermeyerek piyasaları korkutmasa da yeniden hatırlanan kaygılarla bir endişe ortamının oluşmaya başlamış olabileceğini düşünüyoruz.. Euro bölgesi borç krizini ardından bıraktığını düşünen piyasalarda son dönemde gelen veriler bölge ekonomisinde toparlanmanın kırılgan olduğunu ortaya koyup zaten kafaları karıştırmışken şimdi bir de Portekiz’in yeniden gündeme gelmesi keyifsizliğe neden oluyor..
Eurozone’un sorunlu çocuklarından Portekiz kurtarma programından geçtiğimiz aylarda çıktı çıkmasına ancak ülkenin en büyük ikinci bankasının bazı tahvil ödemelerini gerçekleştiremediğinin ve ardından da bu bankanın çarı kuruluşunun da kısa vadeli bazı ödemelerini ertelediği haberleri ile piyasalarda özellikle de ilk darbeyi Bulgaristan’dan yiyen Avrupa’da eski korkular yeniden canlanmaya başladı ki bunu tırmanışa geçen 10 yıllık tahvil faizlerinden de görebiliyoruz.. Birinci ve ikinci çinko bu iki gelişme iken İtalya’nın da bu endişe sarmalına girmesi halinde 3.çinko olmayacağına göre soru; tombalaya mı gidiyoruz olur..
Kocherlakota gibi güvercin isimlerin yanında FED tutanakları da küresel piyasaların yeni yumuşak karnı haline gelen faiz artırımı konusunda piyasa dostu mesajlar verirken, zaten Avrupa stresinin ortasında St.Louis FED Başkanı Bullard pek de yardımcı olmuyor diyebiliriz. Bullard önceki hafta faiz artırımlarına ilişkin açıklamalarıyla küresel piyasaların tamamında sert olumsuz reaksiyonlara neden olmuştu, bu kez de tam da Portekiz kargaşasının ortasında FED’in faizleri yatırımcıların beklediklerinden daha hızlı artırabileceğini söyleyerek Avrupa’daki ve ABD vadelilerindeki kayıplar için adeta çorbada benim de tuzum bulunsun dedi..
Gelişen piyasalar Endonezya’daki seçim sonuçlarını kutlamak istese de Avrupa ve ABD vadelilerinde giderek hızlanan satışlara BIST de bu kez dayanamadı. Dün tutanaklar sonrası 2,12’nin de altına inmiş olan DolarTL’nin seans arasına doğru yükselişe geçmesi ve ikinci seansta 2,13’ü görmesi ile BIST100’de de 78,500 desteğinin altı test edildi. TCMB küresel likidite koşullarını gözeterek son toplantıda adım attığı için küresel likidite koşullarını bozma algısı yaratacak gelişmeler içeride bankalar üzerinden stres yaşanmasına neden olabilir ancak bu mesajı vermeyen gelişmelere karşı satış tepkisini de bu haftaki hızlı yükseliş sonrası şimdilik kar satışı olarak yorumlayabiliriz, 78,500 desteğine olası kar satışlarında zaten dikkat çekmiştik, ana destek ise 77,500’de, ana destek kırılmadıkça yukarı tepkiler görebiliriz.
Haftanın son işlem gününün gündeminde ilk olarak yurtiçinde Mayıs ayı cari işlemler dengesi rakamı açıklanacak, ardından da TCMB’nin Temmuz beklenti anketinde yıl sonu enflasyon ve büyüme beklentilerinin ne şekilde evrilmeye devam ettiğini izleyeceğiz ki dün Zeybekçi’nin açıklamaları sonrası faiz artırımlarında boyutun artılmasının piyasa tarafından beklenip beklenmeyeceğine dair izlenimi enflasyon beklentisinden alabiliriz. Yurtdışında ise ABD’de bilanço sezonu Wells Fargo ile devam edecek, bunun yanında da FED FOMC üyesi Plosser ve 2014 yılının iki alternatif üyesi Evans ve Lockhart’ın konuşmaları bizde seans kapanışı sonrası takip edilecek.
Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)