E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni başbakan adayı Binali Yıldırım---

Yeni başbakan adayı Binali Yıldırım

Yeni başbakan adayı Binali Yıldırım
19 Mayıs 2016 - 12:40 borsagundem.com

Türkiye’nin günlerdir merakla beklediği soru cevabını buldu. AK parti genel başkan ve başbakan adayı olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu.

AK Parti MKYK toplantısının ardından kürsüye çıkan parti sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin yeni genel başkan adayını açıkladı. AK Parti Binali Yıldırım dedi.

22 Mayıs Pazar günü yapılacak olan, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği AK Parti MKYK toplantısı bitti. Toplantı ardından kürsüye çıkan parti sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin yeni genel başkan adayının Binali Yııldrım olduğunu açıkladı.

ALKIŞLARLA SALONA GELDİ

Binali Yıldırım, toplantının yapılacağı salona partililerin alkışları eşliğinde girdi. Yıldırım, salona gerdiği sırada ayakta alkışlandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, saat 13.00 sıralarında kameraların karşısına geldi.

Binali Yıldırım ismi açıklandığında duygulandı!

"ADAYIMIZ BİNALİ YILDIRIM"

Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

Şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize saygılarımızı arz ediyoruz. Liderimize Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz.

Tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Liderimiz, kurucu genel başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız ile AK Parti kadroları arasında bir milim mesafe yoktur. Dün de yoktur, şimdi de yoktur, bundan sonra olmayacaktır.

AK Parti sadece bir siyasi parti değildir, kutlu yürüşümüzün en güçlü nefesidir. AK Parti ilk günkü gibi dimdik ayaktadır ve ayakta olmaya devam edecektir. Biz Allah'tan ve millet dışında talimat almayan bir partiyiz.

Binali Yıldırım'ın bilinmeyen yönleri

Yeni bir aşamadayız, kongreye gidiyoruz. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir.

Başarılarıyla, bütün bakanlık, bütün siyaset hayatı boyunca AK Parti’nin kurucusu olarak bu yola çıkan ilk değerli arkadaşlarımızdan bir tanesidir kendisi. Başarılarıyla, hizmetleriyle ‘Havayolunu halkın yolu yaptık’ sloganıyla millete dokunan, milletle beraber yürüyen, milletle beraber siyaset yapan çok değerli bir siyaset adamı, bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli makamlarına adaylığı büyük mutabakatla ortaya çıkmıştır.

Çok şerefli bir görev, kendisini kutluyoruz. Bütün arkadaşlarımız adına kendilerine hayırlı olsun diliyorum, Allah mahcup etmesin.

Binali Yıldırım kimdir? Bugünlere nasıl geldi?

 

Binali Yıldırım'dan ilk açıklama!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)