E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Kuzey Kore görüşmesiyle ilgili flaş karar---

Trump'tan Kuzey Kore görüşmesiyle ilgili flaş karar

Trump'tan Kuzey Kore görüşmesiyle ilgili flaş karar
24 Mayıs 2018 - 16:59 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un 12 Haziran'da Singapur'da gerçekleştirmeyi planladıkları görüşmenin iptal olduğu duyuruldu

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran'da Singapur'da yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini duyurdu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump, "Ne yazık ki son açıklamanızdaki büyük öfke ve düşmanlık nedeniyle, bu dönemde uzun süredir planlanan bu görüşmenin uygun olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD ile nükleer bir anlaşmaya varması konusunda Kuzey Kore'ye uyarıda bulunarak aksi durumda bu ülkenin sonunun Libya'ya benzeyebileceğini öne sürmüştü.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Choe Son-hui, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında 12 Haziran için planlanan zirvenin yapılıp yapılmaması konusunun tekrar düşünüleceğini belirtmişti. Choe, Pence'in açıklamalarını "aptalca" ve "cahilce" olarak nitelendirmişti.

Öte yandan Trump'ın açıklaması sonrasında ABD hisseleri sert düştü. Dow Jones Sanayi Endeksi 62,54 puan (yüzde 0,25) düşüşle 24.824,27 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 3,98 puan (yüzde 0,15) azalışla 2.729,31 puana geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR24 Mayıs 2018 23:23

    bizce mahsuru yoktur yapın nükleer savaşı.bunların hepsi numara arkadaşlar inanmayın ve korkmayın gaza gelmeyin.bugün abd yi ayakta tutan devletler var ve abd nin köleleri bunlar kazanırlar kazanırlar eşekler gibi çalışırlarlar gider enayi gibi abd tahvillerine yatırırlar.kim bunlar japonya, çin, g.krore bir nükleer savaş olur ise ilk yok olacak ülkeler bunlar ise abd biter ayrıca bir kaç tane nükleer bomba abd düşer ise ne olur abd büyük darbe alır .eğerki abd nufusunun fazlalık olduğunu düşünen mason ve yuhudi lobileri ise nufus planlanması yapacaklar ise ölsün halkım diyor ise işte o zaman milyonlarcada abd vatandaşı ölür yine zenginler daha da zengin olurlar.

  • bir yorum24 Mayıs 2018 19:27

    Kardeşim kuzey kore aslında amerikanın kuklası bir devlet amerika onu dünyayı germek için kullanıyor.Ayrıca dolarlarda amerikaya dönüyor ve gelişmekte olan ülkeler zor durumda kalıyor.Bu doların yerine alternatif paralar bulunmalı yoksa bu amerika dünyayı krize sokmaya çalışıyor.Hoş bunun ucu ona da değecek ama belli bir süre bu gerginliği yaşayacağız.Eğer amerikada bu şeyden nasibini alırsa o zaman tekrar eski haline gelecektir.Doların dünya parası olması maalesef kötü sonuçlar doğuruyor.Bu hiç iyi değil.

  • Yusuf Yıldız24 Mayıs 2018 19:26

    Bu trump denen eşkiya ABD nin sonunu getirecektir..yazın bir tarafa 5 sene içinde dünyada dengeler değişecek..

  • demirkan 24 Mayıs 2018 17:03

    Dünyanın başının belası. sarı maymun.