E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz---

Trump: Yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz

Trump: Yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz
29 Mart 2018 - 22:00 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, yakın zamanda Suriye'den çekileceklerini açıkladı

Ohio eyaletinde düzenlenen bir mitinge katılan ABD Başkanı Donald Trump, Suriye konusunda önemli mesajlar verdi.

Ekonomi ile ilgili konuşmasının bir yerinde sözü ABD'nin Suriye'deki harcamalarına getiren Trump, "Suriye'den çok yakında çıkacağız. Çok yakında. (Bölgedeki) Diğer insanlar artık onunla ilgilensinler. 'Halifelik' diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz. (DEAŞ'ın elinden) Hepsini geri alacağız." değerlendirmesini yaptı.

ABD ordusunun DEAŞ karşısındaki başarısını öven Trump, bununla birlikte DEAŞ'a karşı mücadelede sona geldikleri yorumunu yaptı.

ABD Dışişlerinden "bilgimiz yok" açıklaması

Öte yandan Trump'ın açıklamasından kısa bir süre sonra basın brifinginde konuyla ilgili sorulara muhatap olan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Trump'ın açıklamalarına dair bilgilerinin olmadığı" açıklamasını yaptı.

Trump, geçen ay yaptığı bir konuşmada da ABD'nin Suriye'den kısa süre içinde ayrılması gerektiğini dile getirmiş ancak geri çekilme sürecinin detaylarına ilişkin herhangi bir yorum yapmamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert30 Mart 2018 10:30

    Yerini Fransız ve İngilizlere bırakacak galiba

  • Cezmi30 Mart 2018 09:54

    Bu platformda "Edi nin düşünce filtresinden geçen yorumlar eğer uygunsa çıkıyir öyle çok demokratik adil falan değil" edi naparsa o bekide bu kanalîn sahibi saygı duyarız

  • Bozkurt 30 Mart 2018 09:53

    Amerika’nın Suriye ve Afganistan dan çekilmesi bölgede Rusya ve İran etkisinin gelişmesi demek. Türkiye siyasetinde yönünü Rusya’ya çevirmiş durunda. Büyük dünya lideri Rusya İle askeri siyasi entegrasyonunu sürecini başlatmıştı, Dsha önce Ukrayna Rusya krizinde NATO Ukrayna yanlısı olurken, Rusya’ya yakınlaşması, İran’da NATO yaptırımlarına karşı İran’a örtülü destek verilmesi, NATO’nun karşı olduğu Sudanın Beşir ini ülkeye davet etmesi, Amerika’nın Suriye’de birlikte operasyon teklifini kabul etmemesi, sobra Suriye’de yapılan operasyonlarla Amerika İle çatışmalı siyaset ile toplum psikolojik ve sosyolojik olarak buna Rusya ya askeri ve siyasi entegrasyona hazırlanıyordu. Bellide bu artık ülkenin çık daha yararına okur. Reis işi bilir

  • Osmanlı 30 Mart 2018 09:43

    Amerika Rusya Türkiye İran kıskaçındam fena daraldı mecburen Suriye’den çıkacaktır. Asrın liderinin büyük siyaseti işi bitirdi.

  • Fehmi30 Mart 2018 00:19

    Fehmi sen bu garip yorumları git başka platform da yap.

  • Fehmi30 Mart 2018 00:03

    Sen deccalsin ancak sen halifeligi hilafeti islam aleminin birligini bitiremezsin hakim olan ALLAHtir nurunu tamamlayacak islam alemini kafirlere üstun kilacaktir.batil yok olacaktir

  • Memo29 Mart 2018 23:05

    Yavv he he bizde inandık

  • a.ali29 Mart 2018 22:58

    sömürülecek bir yer daha vardır elbette göreceğiz.

  • Kerimcan29 Mart 2018 22:41

    Lafla peynir gemisi yürümez derler.bekleyip göreceğiz.Aslında doğru bir karar çekilebilirler çünkü Suriyede petrol altın doğalgaz yok.Pek inandırıcı değil ama zaman gösterecek.

  • Sdk 29 Mart 2018 22:32

    Kürtler yine kullanılıp atılacak demekki

  • MEN29 Mart 2018 22:30

    KARIŞIKLIK ÇIKARTIYORLAR ZATEN. ADAMLAR SENELERDİR BÖLGEDE. KENE GİBİ YAPIŞTI. AMACI ARAP PETROLÜNDEN GELEN SERMAYELERLE ÇÖREKLENDİĞİ PETROLLERLE SALAK ARAPLARI KULLANARAK ASALAK YAŞAMLARINI SÜRDÜRMEK. ÜLKELERİNDEKİ VATANDAŞLARININ GELİR DÜZEYLERİNİ ARTTIRMAK. İŞSİZLİKLERİ DÜŞERKEN... MÜSLÜMANLARA BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRTMEK... BİLMEYEN VAR MI YOK.... İRAN VE IRAK SENELERCE VE SALAKÇA BİRBİRİYLE SAVAŞTI... EN ÇOK ZARARI KİM GÖRDÜ... HERKES HERŞEYİN FARKINDA ANCAK PARA İNSANI SALAKLAŞTIRIYORSA... ALLAH BİZİ ARAPLARDAN KORUSUN................

  • Stratejist29 Mart 2018 22:15

    Suriye den nereye çekilecekler acaba?

  • hilmi29 Mart 2018 22:31

    barındırırmıyız peki ?

  • demirkan 29 Mart 2018 22:25

    Kara denize.