E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde arz endişesi---

Petrolde arz endişesi

Petrolde arz endişesi
08 Mart 2017 - 09:59 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı stok verisini yükseliş göstermesi ile 53 doların altına indi

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı verinin Petrol stoklarının arttığını ve zaten yüksek seviyelerde olan toplam stokların daha da yükseldiğini göstermesinin ardından varil başına 53 doların altına indi.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, Salı günü yüzde 0.1 düştükten sonra yüzde 0.7 daha griledi. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre, Petrol stokları geçen hafta 11.6 milyon varil arttı. Çarşamba günü açıklanacak olan resmi Petrol stok verisinin artışın dokuzuncu haftaya taşındığını göstermesi bekleniyor. Suudi Arabistan'ın enerji bakanı, stokların beklenenden yavaş azaldığını ve OPEC'in üretim kısıntısı anlaşmasının süresinin uzatılmasına ilişkin kararın Mayıs ayında bakanlar bir araya geldiğinde alınacağını söyledi.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer üretici ülkelerin küresel arz fazlasını gidermek için 1 OCak'tan itibaren üretimi azaltmaya başlaması ile birlikte varil başına 50 doların üzerinde dalgalandı. Arz kısıntısı anlaşmasının mimarları Suudi Arabistan ve Rusya, Salı günü Houston'da bir konferansta anlaşmaya uyum konusunda bir birleşik cephe sundu ve bunun yanında, Irak ve Meksika yetkilileri kısıntıların işlemekte olduğu konusunda ısrarcı tutumlarını sürdürdü.

Sydney'de Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkiisi Jonathan Barratt, "Petrol 50 dolar ile 55 dolar arasında rahat bir banda sıkışmış durumda," dedi ve "OPEC,fiyatlar 50 doların altına düşmezse muhtemelen üretim kısıntılarının süresini uzatmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında 39 sent düşerek varil başına 52.75 dolara kadar indikten sonra Hong Kong saati ile 10:48'de 52.80 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 58 altındaydı. Kontrat Salı günü 6 sent düşerek 53.14 dolardan kapandı.

Mayıs vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 35 sent ya da yüzde 0.6 düşerek varil başına 55.57 dolara kadar indi. Fiyatlar Salı günü 9 sent düşerek 55.92 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, Mayıs vadeli WTI'akıyasla 2.30 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)