E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükseliş çabasını koruyor---

Petrol yükseliş çabasını koruyor

Petrol yükseliş çabasını koruyor
23 Haziran 2016 - 08:12 borsagundem.com

Petrol dünkü stok verilerinin ardından güçlü duruşunu sürdürüyor,gözler İngiltere'de olacak

Petrol fiyatları, bugün başlayacak İngiltere'deki Avrupa Birliği üyeliği referandumu öncesi, dün ABD'de açıklanan petrol üretim ve stoklarındaki beklenti üzerindeki düşüşün etkisi ile yükseldi.

Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan haftalık ham petrol stokları  1.7 milyon varillik azalış beklentilerinin üzerinde 5.2 milyon varil azalış gösterdi. Böylece ABD'de petrol üretimi son 15 haftada 14'üncü kez düşerek Eylül 2014'ten bu yana en düşük seviyesine indi .

Geçtiğimiz hafta gelen satışlar sonrası dip seviyesinden toparlanan petrol fiyatları, veriyle birlikte bu hareketini sürdürdü . Stokların azalması nedeniyle tekrardan 50 doların üzerine çıkarak, bir kez daha yükseliş isteğini ortaya koydu.Veri sonrası NYMEX'de fiyat 50.54 dolar seviyelerine yükseldikten sonra kapanışını 49.13 dolardan gerçekleştirdi. Şu saatlerde yüzde 0.59 kazançla 49.42 dolar seviyelerinde…Brent petrol ise dün 51.21 doları test ettikten sonra 49.78 dolardan kapandı.Yeni günde yüzde 0.55 kazançla 50.14 Dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gözler bugün İngiltere'de olacak. Brexit olarak da bilinen İngiltere referandumu bugün gerçekleştirilecek ve kamuoyu anketleri sonucun her iki yönde de çıkabileceğini işaret ediyor. Nomura'nın petrol ve gaz araştırma bölümü, İngiltere'nin AB'deki geleceği konusunda bugün yapılacak referandumdan AB içinde kalınması yönünde karar çıkması halinde petrol fiyatlarının artacağını öngördü. Ayrılma kararı gelir ise fiyatlar yüzde 5 düşer ifadelerine yer verdiler.

Altın 1260 dolara gevşedi

 

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Güvenli liman arayan para Türkiye'ye akacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)